VvE-lening aanvragen, snel en eenvoudig via TEN31 Bank

Sinds medio vorig jaar is TEN31 Bank AG actief op de Nederlandse markt met het aanbieden van leningen voor VvE ’s. In dit artikel lees je meer over deze aanbieder van VvE-leningen, vertellen we je waarvoor de lening kan worden gebruikt en hoe je die kan aanvragen.

Door: TEN31 Bank
Redactie: Nederlandvve.nl

VvE-lening niet alleen voor verduurzaming…

“Als nieuwe aanbieder van VvE leningen zijn we goed ontvangen door de Nederlandse VvE markt”, zegt Tim Stevens van TEN31. “In de eerste 6 maanden hebben we meer dan 40 aanvragen ontvangen van VvE’s die om verschillende redenen vastliepen op de financiering van haar beoogde werkzaamheden”.

…maar ook voor afkoop erfpacht en onderhoud

Wat opvalt is dat de meeste aanvragen geen betrekking hebben op alleen het verduurzamen van gebouwen. Veelal gaat het om vervanging en herstel vanuit het MJOP en in andere gevallen ook om bijzondere situaties, zoals het afkopen van erfpacht. Dit komt mede doordat de voornaamste verstrekker van leningen aan VvE’s zich uitsluitend richt op het financieren van verduurzaming. Echter speelt bij veel VvE’s een combinatie van verduurzaming en groot onderhoud.

Voordelen van een VvE-lening

Met de VvE lening van TEN31 kan een VvE haar geplande werkzaamheden eerder en in één keer uitvoeren, waardoor de bewoners profiteren van een gemoderniseerd en duurzaam gebouw. In veel gevallen hebben de woningen daardoor lagere energielasten en een beter energielabel. Dit laatste heeft in veel gevallen dan ook een positieve invloed op de waarde van het appartement.

Bijna alle VvE’s komen in aanmerking voor VvE-lening

Tim Stevens, directeur van TEN31 geeft aan: “In principe komt elke VvE met minimaal 5 individuele leden in aanmerking voor een lening. De looptijd van een lening is minimaal 1 jaar en maximaal 20 jaar, met een vaste rente van 10 jaar.”

TEN31 wil een eenvoudig en transparante lening aanbieden waarbij de volgende juridische kenmerken belangrijk zijn:

 • Het betreft een lening aan de VvE als entiteit zonder een hypothecaire zekerheid;
 • Geen screening van individuele leden of onderpand nodig;
 • Ieder lid is naar breukdeel aansprakelijk voor de lening, verder gelden er geen zekerheden;
 • De hoofdelijke aansprakelijkheid naar breukdeel gaat over op de volgende bewoner bij verkoop (een overzicht van de reserves maar ook de schulden van de VvE moet worden opgenomen in de koopakte);
 • Aflossing van de lening op basis van annuïteit.

De lening is te gebruiken voor de volgende VvE activiteiten:

 • Groot onderhoud
 • Renovatie & reparatie
 • Verduurzaming
 • Modernisering

Rol van de VvE-beheerder bij aanvraag VvE-lening

De informatievoorziening richting de leden van de VvE is van essentieel belang. We zien dat de VvE’s die al in een vroeg stadium samenwerken met de gespecialiseerde VvE managers en adviseurs een grotere kans van slagen hebben. Wanneer de leden tijdig alle informatie ontvangen, wordt het nemen van een besluit tijdens de vergadering van de VvE makkelijker.

Tim Stevens vult aan: “Het is voor TEN31 geen verplichting dat een VvE samenwerkt met een professionele beheerder maar we raden dit wel aan. Desgewenst kunnen we de VvE ook in contact brengen met een VvE manager en of adviseur die u bijvoorbeeld kan begeleiden met het analyseren, opstellen en bewaken van een MJOP.”

VvE-lening aanvragen: snel en eenvoudig

Het aanvragen van een indicatieve offerte en algemene informatie kan via onderstaand contactformulier. De VvE ontvangt dan een checklist en komt in contact met een aanspreekpartner, na ontvangst van de ingevulde checklist kan TEN31 een offerte versturen die 6 maanden geldig is. Meer weten? Vul dan nu het formulier in:

  Meer informatie over de VvE-lening van TEN31 Bank AG is te vinden op www.ten31.nl

  Dit bericht is geplaatst op  maandag 31 januari 2022.

  Reacties


  Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

  Reageren op dit artikel kan hieronder.
  Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.