VvE van serviceflat Middelburcht wordt te gronde gericht

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van serviceflat Middelburcht in Middelburg (Zeeland) wordt door intimidatie, chaos en anarchie te gronde gericht. Dat meldt Omroep Zeeland eerder deze week. Appartementen worden opgekocht door beleggers, de door de VvE geleverde diensten worden in rap tempo uitgekleed, terwijl de VvE bijdragen onevenredig hoog blijven. Bewoners denken daarom dat ze door de VvE bestolen worden.

Diensten uitgekleed, servicekosten blijven hoog

De 114 appartementen zijn gebouwd voor ouderen, die door de extra diensten die werden geleverd zelfstandig konden blijven wonen. Zo werden maaltijden bezorgd, was er inpandige medische zorg en werden diverse andere diensten aan de bewoners geleverd. De servicekosten van circa €300,- à € 400,- per maand waren daar dan ook naar. Inmiddels worden veel appartementen opgekocht door beleggers en jongere bewoners. De geleverde diensten worden geminimaliseerd, maar toch wordt van de eigenaren verwacht dat zij de hoge servicekosten blijven betalen.

Hoog oplopende ruzies, scheldkanonnades en fysiek geweld

De service en de administratie worden verzorgd door Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS). Die stichting kwam in 2014 in opspraak kwam wegens belangenverstrengeling en het rekenen van veel te hoge kosten aan de doorgaans hoogbejaarde bewoners van serviceflats. Welke rol SDS speelt in de problemen bij de Middelburcht is niet bekend. Wel is bekend dat het uitkleden van de diensten en het tegelijkertijd hoog blijven van de servicekosten zorgt voor hoog oplopende ruzies en scheldkanonnades op VvE vergaderingen. Een bewoner meldt zelfs dat het vaak bijna komt tot fysiek geweld.

Geen volledige inzage in de administratie

De bewoners wordt het onmogelijk gemaakt om te controleren waar hun geld naartoe gaat. Uit het artikel van Omroep Zeeland blijkt weliswaar dat er inzage is gegeven in de administratie uit 2015, maar de voorzitter van de VvE, Lia van Dijk, heeft geen inzage willen geven in de administratie over andere jaren, zo valt uit het nieuwsbericht af te leiden. Daarmee wordt miskent dat alle leden te allen tijde het recht hebben op inzicht in de volledige administratie van hun VvE. Van Dijk heeft wel aangegeven dat zij ervan overtuigd is dat SDS het geld van de VvE verantwoord uitgeeft. Ene “Robin Hoed” meldt onder het artikel van Omroep Zeeland dat Van Dijk de ex-partner is van Clemens Bosman. Bosman is de oprichter van SDS.

Meer nieuws en video’s over serviceflat Middelburcht

Via de links hieronder komt u bij meer nieuwsberichten en video’s over de ruzie in serviceflat de Middelburcht.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 9 maart 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

4 reacties over “VvE van serviceflat Middelburcht wordt te gronde gericht

  1. Shami schreef:

    De werkelijkheid van het verhaal wordt niet verteld. Beleggers , het bestuur en beheerder werken allemaal samen. Ze zorgen voor veel ophef en zoeken graag de media op zodat de appartementen onverkoopbaar worden. De kosten worden hoog opgevoerd. Tot aan de WOZ waarde wordt er gerommeld blijkt uit documenten. Het is niet normaal dat mensen zo financieel worden uitgekleed. Mjop die word niet opgesteld door onafhankelijke adviseurs maar komen allemaal uit eigen netwerk. De beheerder die in het gebouw zit is stichting dienstverlening serviceflat waar de uitzending in 2014 over ging. Beheerder buit bejaarden uit. Google maar even naar fellow the money en naar het arrest van dagblad de trouw tegen de Boer( CDA politicus). Alles wordt vaak in de media omgedraaid. Beleggers vragen absurd hoge huur. Kijk maar naar de uitspraken van de huurcommissie. Ik ben eigenaar. Ik zet mij al jaren in voor transparantie. Ik heb zelf moeten procederen om inzage te krijgen in de boekhouding. Begrotingen, jaarrekeningen kloppen nooit en sluiten nooit aan. De mensen die zich bestuurders noemen zijn nooit gekozen in de vergadering van eigenaars. Er word gezegd dat de VvE niet daarover gaat. De meeste mensen die doen mee met deze wanpraktijken en oplichting. De huisnotaris die heeft de bestuurders benoemd. Deze notaris is al een keer berispt maar is toch door gegaan met zijn praktijken. De voorzitter is een ex van de oprichter van de sds(de beheerder). Beleggers saboteren elke maatregel die je wilt nemen tegen deze corrupte bende. Accounts die erbij betrokken zijn. Inmiddels wilt men de huidigesplitsingsakte gaan wijzigen. Dit komt omdat de rechter korte metten heeft gemaakt met bepaalde zaken. Die uitspraken kunt u weer terugvinden op rechtspraak.nl Het ging om hoge servicekosten die men in rekening bracht.om deze uitspraak die ook nog is bekrachtigd door het hof te omzeilen hebben ze de servicekosten opgeteld bij de VvE en alle zogenaamde service overgeheveld. Daar loopt nu nog een procedure bij het hof. Door de akte te wijzigen kunnen vastgoedbeleggers zijn huurders financieel blijven uitkleden en alle eigenaren laten meebetalen voor onderhoud in hun appartementen.ze maken zogenaamd onderling ruzies. Vastgoedbelegger met het bestuur. De huidige notaris die de akte wilt wijzigen heeft al diverse verslagen opgesteld. Door de wijziging kunnen kritische eigenaars eindelijk nergens meer heen. Hun appartementen worden onverkoopbaar wat nu al het geval is.
    Ik kan zo eindeloos door blijven gaan. Ook makelaars zijn hierbij betrokken.

  2. Jan A. Visser schreef:

    Inmiddels maakt mevrouw ANNEMIEKE Blansjaar deel uit van het bestuur en is de maandelijkse bijdrage nog hetzelfde. Het Hof te ‘s-Hertogenbosch heeft de Middelburcht inmiddels veroordeeld inzake schadeclaim procedures van meerdere eigenaren. De kantonrechter heeft het verzoek tot een vervangende stem voor de wijziging van de splitsingsakte ook vorige week afgewezen. Deze vervangende machtiging werd gevraagd door mevrouw Blansjaar c.s.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.