VvE Software: waar moet je op letten?

Het kan op de achterkant van een bierviltje, of wat moderner, in Excel: het bijhouden van de administratie van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Veel professioneel VvE-beheerders gebruiken daarvoor zelfs speciaal ontwikkelde VvE software. Sommige softwarepakketten zijn ook voor individuele VvE ‘s beschikbaar en door het bestuur te gebruiken. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van administratiesoftware voor de VvE? Nederlandvve.nl zocht het uit.

Welke functionaliteiten zoekt de VvE?

Allereerst is van belang welke functies de VvE nodig heeft. Op die manier kan bepaald worden welke oplossingen geschikt kunnen zijn, en welke meteen afvallen. Zo kan het zijn dat de VvE alleen een platform zoekt om documenten (notulen, splitsingsakte, et cetera) te delen, een oplossing aangevuld met een boekhoudfunctie, zo nodig met een functionaliteit om betalingsherinneringen en aanmaningen aan te maken. Daarnaast moet besloten worden of het gewenst is dat alle VvE-leden 24/7 toegang hebben, of dat alleen het bestuur toegang heeft. Ook de vraag of de software via een app voor iOS of Android te bereiken is, is een afweging die gemaakt kan worden.

Kennis van boekhoudsoftware

Bij het kiezen van een softwarepakket voor de VvE is vervolgens van belang om te kijken hoe makkelijk de gebruiker (vaak de penningmeester) het systeem kan gebruiken. Is bijvoorbeeld basiskennis vereist van boekhoudsoftware of is het pakket ook voor een leek meteen te gebruiken? Zo niet, dan zal uitgezocht moeten worden hoe makkelijk en snel de penningmeester kan leren om met de software om te gaan. Daarom – en ook om te kijken of het pakket op zichzelf geschikt is – kan aan de aanbieder gevraagd worden of de VvE het pakket tijdens een gratis proefperiode mag gebruiken (trial version) of dat er een demo is.

Welke paketten zijn er?

Er is een veelvoud aan administratieoplossingen beschikbaar. Zo zijn er diverse ‘algemene’ en niet specifiek op VvE’s gerichte oplossingen zoals de software van Exact of Davilex, en is er een veelvoud aan oplossingen voor VvE’s, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Een greep daaruit: Twinq, VvE-site, VvE Future Solution, VvE Manager, Convect, enzovoorts. In het Stappenplan VvE Software kiezen staat een lijst met aanbieders.

VvE software kiezen: stappenplan en lijst van aanbieders

Wilt u hulp bij het kiezen van voor uw VvE geschikte administratiesoftware? Gebruik dan het stappenplan VvE Software kiezen (exclusief voor VvE-abonnees), met daarin een lijst van meer dan 20 aanbieders van speciaal voor VvE’s ontwikkelde software.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 2 maart 2016.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

5 reacties over “VvE Software: waar moet je op letten?

 1. Rob Jongbloed schreef:

  Ls,
  Wij zijn een nieuwe aanbieder van technisch zeer moderne online VvE software. Tot vorig jaar was onze focus vooral gericht op ziekenhuizen en online boekhouden. Inmiddels hebben we een gebruikersvriendelijke en veilige online VvE software met VvE Portal voor bestuur en eigenaren ontwikkeld.

  Wat moeten we doen om op de lijst van vve software aanbieders te komen. Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Jongbloed
  DomusSoft Applicaties BV

  1. amoggre@zeelandnet.nl schreef:

   Beste Rob Jongbloed, Ik adviseer u een splitsing te maken tussen grote en kleine VvE’s. Ik ben bestuurslid van een VvE met 223 leden en maandincasso: die kan een pakket gebruiken; maar ik ben ook bestuurslid van een VvE met 22 appartementen en die gebruikt exel. Bij de laatste moet je oppassen je schoonmoeder niet naar de kerk te brengen met een dubbeldeksbus.
   Succes

 2. Hilda schreef:

  Heeft iemand ervaring met het software pakket Twinq?
  Bij het opstellen van de jaarrekening zit een begeleidende brief. Het wel of niet plaatsen van deze brief kan door middel van een vinkje.

  Ik wil graag weten of je deze begeleidende brief naar eigen inzicht kunt opmaken op een zodanige manier dat het niet meer in briefvorm komt, maar als een soort notitie.

  1. Nederlandvve.nl schreef:

   Geachte heer, mevrouw,

   Dank voor uw vraag. De redactie van Nederlandvve.nl neemt echter geen vragen in behandeling op deze website. Als u abonnee bent van Nederlandvve.nl, kunt u uw vraag via de VvE vraagbaak stellen. Om een abonnement af te sluiten, klikt u hier. U kunt uw vraag ook stellen op het forum van VvE-Forum.nl, waar u snel een inhoudelijk antwoord krijgt op uw vraag en/of over uw vraagstuk kunt discussiëren. Klik hier om naar het VvE forum te gaan.

   Met vriendelijke groet,

   Webredactie Nederlandvve.nl

 3. Rene Fennet schreef:

  Anno 31 Maart 2017 heeft Twinq -geen- veilge methode voor wachtwoord reset. Nieuw wachtwoord gaat inclusief loginnaam via de email. Waarvan akte.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.