VvE wil van zeikerds af, de Rijdende Rechter komt tussenbeide

Vorige week boog de Rijdende Rechter zich opnieuw over een geschil in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Mr. John Reid moest onder andere oordelen over een lekkage bij twee bewoners en door het bestuur van de VvE opgehangen camera’s in het gebouw. Daarnaast stallen de bewoners een buggy in de hal. Niet voor hun kind maar om een van een gebroken pootje revaliderende hond te kunnen vervoeren. De VvE wil “van die zeikerds af”, mr. Reid komt tussenbeide.

“Zeikerds” in Tilburgse flat, aldus VvE bestuur

Waar veel mensen dichtbij elkaar wonen, ontstaat vaak ruzie. Dat iedereen door corona thuis is veroorzaakt nog meer conflicten, ook daarover kunnen veel appartementseigenaren meepraten. Zo ook in deze Tilburgse flat, waar twee bewoners al jaren te kampen hebben met natte vloeren door een lekkage. Het VvE bestuur geeft ze daarom en waterstofzuiger, waarop de bewoonster uit haar slof schiet. Ze voelt zich niet serieus genomen door het bestuur, maar het bestuur heeft de buik vol van de toon in de diverse e-mails. De dakdekker wordt daarom op het hart gedrukt om de oorzaak van de lekkages te achterhalen, omdat het bestuur nu “van die zeikerds af wil”.

Oorzaak lekkage: niet het dak, niet de douche maar de vloerverwarming

De door de Rijdende Rechter ingeschakelde bouwkundige gaat op zoek naar de oorzaak van de lekkage. Al snel komt hij erachter dat het niet door oude kitranden in de douche komt, niet door het dak, maar door een lekkende vloerverwarming. Dat komt door een constructiefout of slijtage. Mr. Reid oordeelt daarom dat de bewoners niet hoeven te betalen voor de onderzoeken waar de VvE opdracht voor heeft gegeven. Hij geeft geen oordeel over wie het herstel van de vloerverwarming moet betalen. Opmerkelijk genoeg geeft het bestuur op de hoorzitting aan dat zij opdracht hebben gegeven het te repareren, terwijl deze leidingen niet gemeenschappelijk zijn.

Buggy en camera’s in de gang van de VvE

Over de buggy in de gang van de VvE geeft de Rijdende Rechter aan dat dit niet is toegestaan. Bovendien is het onveilig in geval van brand of een calamiteit. De bewoners moeten de buggy daarom in hun eigen appartement stallen. Ook de door een andere buurman opgehangen camera’s moeten weg. Ze maken inbreuk op de privacy van de bewoners in het gebouw. Het is voorbehouden aan de vergadering van eigenaren (ALV) om over het ophangen van camera’s te beslissen.

Uitzending Rijdende Rechter over VvE geschillen

Heb je de uitzending van de Rijdende Rechter gemist? Klik dan hier om deze te bekijken. Via de links hieronder kun je andere spraakmakende uitzendingen van de Rijdende Rechter bekijken, waarin mr. Reid zich mengde in een VvE geschil.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 2 november 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “VvE wil van zeikerds af, de Rijdende Rechter komt tussenbeide

  1. Dick Sonneveld schreef:

    Mag een bestuurslid van een VvE de temperatuur in de appartementen regelen ,met regelmaat naar eigen inzicht de warmteafgifte van de
    cv ketels veranderen ,zijn vele bewoners die dan klagen dat ze in de kou zitten

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.