Samenwerking om VvE’s te informeren over zonne-energie

Zonne-energie blijft een hot issue. Zonnepanelen dienen immers niet alleen de duurzaamheid, maar zijn ook een zeer geschikt middel om energie te besparen en dus om kosten te drukken. Het plaatsen van zonnepanelen door een VvE op het gezamenlijk dak is echter ingewikkelder dan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een eengezinswoning. Zo is er bij een VvE een gekwalificeerd meerderheidsbesluit vereist en zijn de regelingen met betrekking tot salderen afwijkend.

Na de overweldigende belangstelling voor het onderwerp tijdens de VvE Belang voorlichtingsbijeenkomsten in 2012, lanceren Nederlandvve.nl en Stichting VvE Belang gezamenlijk het Stappenplan plaatsen zonnepanelen bij VvE’s. Het stappenplan neemt het bestuur van de VvE (of een VvE-lid dat het initiatief wil nemen) bij de hand om de juiste stappen te doorlopen. Elke stap is voorzien van een korte toelichting, met een hyperlink naar een meer uitgebreide uitleg over de betreffende stap.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Ook dit jaar zal Stichting VvE Belang op de voorlichtingsbijeenkomsten uitgebreid aandacht besteden aan het informeren van de bezoekers over het plaatsen van zonnepanelen. Naast zonnepanelen zullen in de workshops ook andere duurzame maatregelen besproken worden om te besparen op energiekosten. De eerst volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op 31 oktober in Amsterdam. Voor andere data en locaties raadpleegt u de VvE Agenda of de website van Stichting VvE Belang.

Samenwerking VvE Belang en Nederlandvve.nl

De reden voor het bundelen van krachten door beide organisaties is het enorme bereik dat zij gezamenlijk hebben. Zo vertegenwoordigd VvE Belang ruim 200.000 appartementseigenaren en is Nederlandvve.nl veruit het best bezochte online VvE platform van Nederland. De samenwerking gaat overigens verder dan het enkele ontwikkelen en publiceren van het stappenplan. Zo zullen vragen over zonne-energie die op de VvE Vraagbaak van Nederlandvve.nl binnekomen beantwoord worden door de experts van de  VvE Belang Zonne-Net Community (een online platform specifiek gericht op zonne-energie en VvE’s) en zullen de antwoorden op de belangrijkste vraagstukken ook op Nederlandvve.nl gepubliceerd worden.

Gerelateerd

Verslag voorlichtingsbijeenkomst VvE Belang (Nieuws, 2012)
TIP: Stappenplan plaatsen zonnepanelen bij VvE (VvE-Handleiding)
VvE Agenda

Externe links

Website Stichting VvE Belang
TIP: VvE Belang Zonne-Net Community (Forum en vraagbaak)

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 26 juni 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Samenwerking om VvE’s te informeren over zonne-energie

  1. Henk Baars schreef:

    De ramen worden in ons appartementencomplex regelmatig gewassen door een bedrijf. Omdat enkele bewoners zelf bij hun ramen kunnen, moeten ze die dan ook zelf wassen maar zij moeten wel bewassingsbijdrage betalen. Wat vindt uw organisatie hiervan? Met belangstelling wacht ik uw reactie af, m.vr.gr. Henk Baars

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.