5 Redenen om VvE beheer uit te besteden

Veel Verenigingen van Eigenaren (VvE) twijfelen erover om VvE beheer uit te besteden. Vaak zijn het de kosten die de VvE tegen houdt of de gedachte dat het voor een kleine VvE niet loont. Maar dat klopt niet helemaal. Nederlandvve.nl geeft vijf redenen om het VvE beheer toch uit te besteden.

1. Financiën op orde door VvE beheer

Door het beheer van de VvE uit te besteden aan een professionele partij, is er meer zekerheid dat de financiën van de VvE op orde zijn en blijven. Een beheerder bewaakt de begroting en controleert elk jaar of die nog actueel is. Daarbij gebruikt de beheerder niet alleen zijn financiële kennis, maar ook zijn ervaringen uit het verleden en met andere VvE’s. Op die manier worden vervelende verrassingen – bijvoorbeeld het bijstorten van een fors bedrag voor onverwacht onderhoud – voorkomen.

2. VvE beheerder biedt technische ondersteuning

Veel VvE-beheerders bieden de VvE ook technische ondersteuning. Daarnaast zijn er beheerders die zelfs een (interne of externe) calamiteitendienst hebben. Wel zo handig als er midden in de nacht een forse lekkage optreedt. Daarnaast komt de technische kennis van pas bij het beoordelen van het MJOP.

3. VvE software

Veel professionele VvE-beheerders maken gebruik van speciale VvE software. Daarin houdt de beheerder niet alleen de boekhouding bij, maar kunnen ook stukken zoals de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement of de notulen van de VvE vergadering geüpload worden. Sommige systemen bieden de leden van de VvE zelfs 24/7 inzage in de administratie van de VvE.

4. Juridische deskundigheid VvE beheerder voorkomt conflicten

Een goede VvE beheerder heeft ook juridische kennis. Een beheerder is geen advocaat, maar de beheerder houdt zich wel bezig met juridische aangelegenheden van de VvE. En de juridische kennis die daarbij hoort, kan voorkomen dat een VvE met een intern conflict te maken krijgt. Bij goed VvE beheer kan de beheerder snel aangeven welke koers gevaren moet worden en kunnen nietige of vernietigbare besluiten worden voorkomen.

5. Het vinden van geschikt VvE beheer is eenvoudig

En tot slot: het vinden van een goede VvE beheerder is helemaal niet zo moeilijk. Om alle drempels daarvoor weg te nemen, heeft Nederlandvve.nl een handleiding ontwikkeld voor het vinden van goed VvE beheer bij u in de buurt. Dat stappenplan vind je in de links onder dit artikel. Daarnaast biedt Nederlandvve.nl een bedrijvengids, waarin VvE beheerders hun diensten aanbieden. Een link naar de VvE beheer bedrijvengids staat ook onderaan dit artikel.

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 31 juli 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “5 Redenen om VvE beheer uit te besteden

  1. sjaak van Rensch schreef:

    Door wie wordt de voorzitter gekozen,
    bestuur of de leden.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

  • Ken jij #VvE-TV al?

    Mis vanaf nu geen enkele video meer:

    Klik hier!!