Geschillencommissie VvE Management: verslag 2016

De Stichting Geschillencommissie voor Beroep en Bedrijf (SGB) heeft haar jaarverslag over 2016 gepubliceerd. Onder de SGB valt onder andere de Geschillencommissie VvE Management, dat op initiatief van Vastgoed Management Nederland (VGM NL) in 2012 is opgericht. Verenigingen van Eigenaren (VvE) met een VvE beheerder die bij VGM NL is aangesloten, kunnen in geval van een geschil met hun beheerder terecht bij de Geschillencommissie VvE Management. In de praktijk blijkt nog nauwelijks gebruik gemaakt van de diensten van de geschillencommissie. Lees hieronder over het jaarverslag.

Wat doet de Geschillencommissie VvE Management?

De Geschillencommissie VvE Management behandelt klachten van een VvE’s tegen de vastgoedbeheerder waarmee zij een VvE beheerovereenkomst heeft. Vereist is wel dat de betreffende beheerder bij de geschillencommissie is aangesloten. Veel van de VvE beheerders die bij VGM NL zijn aangesloten, zijn ook bij de geschillencommissie geregistreerd. Andere voorwaarden voor ontvankelijkheid van de klacht zijn dat het financiële belang kleiner moet zijn dan €25.000,- en dat de VvE als rechtspersoon de klacht indient. Klachten van individuele leden of bedrijven worden niet in behandeling genomen. Ook klachten die tegen het bestuur van de VvE zijn gericht, kan de geschillencommissie niet behandelen.

In totaal vijf klachten ingediend

Uit het jaarverslag van de geschillencommissie blijkt dat er in 2014 en in 2016 geen klachten zijn ingediend. Uit het jaarverslag 2013 blijkt dat er ook in dat jaar geen klachten zijn ingediend. In 2015 zijn er vijf klachten ingediend, en zijn er vijf uitspraken gedaan. Over de achtergronden van deze cijfers meldt het jaarverslag niets. Onbekend is of het bijvoorbeeld gewoon erg goed is gesteld met de dienstverlening in de VvE branche, of de beheerders waarover klachten zijn misschien niet bij de geschillencommissie zijn geregistreerd of dat er andere oorzaken zijn die ertoe leiden dat er nauwelijks klachten zijn.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 8 augustus 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.