Stappenplan laadpunt bij VvE voor elektrische auto

Koudwatervrees staat een laadpunt voor een elektrische auto bij de Vereniging van Eigenaars (VvE) vaak in de weg, meldt De Utrechtse Internet Courant (duic.nl) vandaag. Omdat VvE-leden, bestuurders en beheerders nog niet goed op de hoogte zijn of – en hoe – een laadpunt voor een elektrische auto gerealiseerd kan worden wordt de boot vaak afgehouden. Om deze reden hebben de gemeenten Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam opdracht gegeven een brochure op te stellen waarin de meest relevante vragen beantwoord worden. Bovendien bevat de brochure een duidelijk stappenplan om een laadpunt bij de VvE te realiseren.

Problematiek: gemeenschappelijke parkeerplaats

Een exemplaar van de brochure is te downloaden via deze link en de verwijzingen onderaan dit artikel. De brochure is volledig in informatievoorziening en houdt zelfs rekening met de problematiek van het geven van een exclusief gebruiksrecht op een gemeenschappelijk gedeelte. Het plaatsen van een laadpaal bij een tot de VvE behorende parkeerplaats kan er immers toe leiden dat één eigenaar met uitsluiting van alle andere het alleenrecht krijgt om die gemeenschappelijke parkeerplaats te gebruiken. Ook wordt in gegaan op de vraag hoe het zit met de afrekening van het elektraverbruik.

Toenemende populariteit elektrische auto

De elektrische auto wint snel aan populariteit. De overheid stimuleert de aankoop en het gebruik van zuinige en uitstoot vrije auto’s en lokale overheden, zoals de hiervoor genoemde gemeenten, startten de afgelopen jaren verschillende projecten om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Ook automagazine Autoweek meldt dat de elektrische auto aan een opmars bezig is. Zo neemt het aanbod aan elektrische auto’s snel toe en is ook in het straatbeeld een serieuze toename te zien.

Het is dan ook een logische en terechte stap dat nu ook VvE’s geïnformeerd worden over de mogelijkheden om het gebruik van elektrische voertuigen te ondersteunen.

Externe links

– Brochure “Een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het terrein van de Vereniging van Eigenaren

Gerelateerd

Subsidie Gemeente Amsterdam voor laadpaal bij VvE (VvE Nieuws)

– Stappenplan plaatsen zonnepanelen bij VvE’s (VvE-Handleidingen)

TIP: VvE mag gemeenschappelijke ruimte niet verhuren (VvE-informatie)

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 14 januari 2014.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

2 reacties over “Stappenplan laadpunt bij VvE voor elektrische auto

 1. Nicoline Maes schreef:

  Hoi daar,
  Hoi daar, Ik zit in de duurzaamheidscommissie van Velderwoude, Den Bosch. Wij vallen onder een VVE. Er zijn bij ons ook een aantal mensen die elektrisch rijden en dit worden er alleen maar meer. We willen als commissie met een – door de VVE goedgekeurde – manier/ontwerp komen van hoe een laadpaal in onze garage het beste kan worden aangelegd. Kunnen jullie ons hiermee helpen? Weten jullie in goede partij in de regio? Hoor het graag, Nicoline

 2. Henk Voerman schreef:

  Nicoline
  Lees het nieuwe modelreglement 2017. Daar staat een artikel in beschreven.
  Een gesprek met een goede installateur kan ook nuttig zijn.
  Met vriendelijke groeten
  Henk Voerman
  Secretaris VvE de gele hoeve, Rosmalen.
  0737855252

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.