Ruveko VvE beheer failliet

Op 2 oktober 2012 is Ruveko VvE beheer uit Nootdorp failliet verklaard. Ruveko is eind 2005 opgericht en richtte zich, blijkens haar website, op VvE’s vanaf 20 appartementsrechten.

Ruveko was een eenmanszaak onder leiding van Mw. Koning en had twee werknemers in dienst. Het is ons op dit moment onbekend wat de reden van het faillissement is, we zullen daarover meer publiceren zodra bekend. De beheer-portefeuille is door de curator ondergebracht bij een andere VvE-beheerder.

Ruveko is de tweede VvE-beheerder die dit jaar failliet is gegaan. Eerder dit jaar ging ook Redema VvE uit Nieuwegein failliet. In dat spraakmakende faillissement werden duizenden appartementseigenaren gedupeerd, omdat de spaartegoeden van de VvE’s meegezogen werden. Voor de goede orde vermelden wij dat we hebben vernomen dat alle VvE’s die door Ruveko VvE Beheer beheerd werden, een eigen bankrekening hebben. Gezien dit feit en het gegeven dat het beheer inmiddels (binnen een week) is ondergebracht bij een andere beheerder, brengt ons vooralsnog tot de conclusie dat de VvE’s weinig negatieve gevolgen van het faillissement zullen ervaren.

Gerelateerd

VvE-Beheerder Datadebt / Nieuwemeer failliet (Nieuws)
– ABN-Amro vergoedt schade gedupeerde VvE’s van Redema VvE (Nieuws)
– Beheerder dupeert duizenden flateigenaren (Nieuws)

 

Dit bericht is geplaatst op  zondag 7 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.