Verhuizen? Neem niet altijd je oude versleten meubels mee

Als je gaat verhuizen naar een nieuw appartement, dan heb je natuurlijk altijd meubels die je gaat hergebruiken. Denk hierbij aan een salontafel of een mooie stoel. Het is te begrijpen dat je niet een heel nieuw interieur gaat aanschaffen nadat je een nieuw appartement hebt gekocht. Toch is het leuk om niet al je meubels mee te nemen en wat nieuw leven in je interieur te blazen. Je bent tenslotte in een nieuw huis, wat een nieuwe start verdient.

—advertorial—

Begin op tijd met bestellen

Met nieuwe meubels ben je vaak een aardige tijd bezig om dit uit te zoeken. Het is dan ook verstandig dat je hier op tijd mee begint. Daarnaast hebben bepaalde meubels ook een flinke levertijd. Dit verschilt natuurlijk per meubel. Als je een tv kastje op maat gaat bestellen, dan zal dit langer duren dan een standaard kastje. Ook bij een tv kastje heb je verschillende materialen. Zo kun je gaan voor hout, maar ook voor staal of andere materialen. Het ligt echt aan de sfeer die je graag wilt creëren.

Kies het bed dat het beste bij jou past

Ook wil je niet dat je straks op een matrasje moet slapen, omdat je te laat was met het bestellen van een nieuw bed. Een bed kopen gaat vrij makkelijk, maar de levertijd laat vaak wat langer op zich wachten. Wees hier dus op tijd mee. Wanneer je een bed gaat kopen, dan zijn hier veel mogelijkheden voor. Eerst moet je bepalen wat voor soort bed je wilt. Kies je liever voor een houten bed, of ga je voor een bed dat is bekleed met stof? Ook is het handig om de ruimte op te meten waarin je het bed gaat zetten. Als je een tweepersoonsbed wilt, maar dit niet in de ruimte past, dan kun je beter gaan voor een twijfelaar.

Laat de meubels goed in elkaar overlopen

Naast dat je nieuwe meubels koopt, heb je vaak ook nog oudere meubels. Om dit goed aan elkaar te laten aansluiten is het een idee om in dezelfde kleuren te blijven. Als je graag een strak interieur wilt hebben, dan is het niet slim om je strakke bank te combineren met een nieuwe houten tv-meubel. Je zult zien dat dit rommelig overkomt en niet de eenheid creëert waar je naar op zoek bent. Vind je dit nou lastig om zelf te bepalen? Dan kun je altijd om advies vragen bij de woonwinkels.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 30 december 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.