VvE beheerder Admipunt laat spoor van vernieling achter

In januari verscheen op Nederlandvve.nl een artikel over het faillissement Admipunt, het bedrijf van de van verduistering verdachte VvE beheerder Reinald Don uit Vlaardingen. Inmiddels zijn uit diverse bronnen berichten gekomen dat zijn spoor van vernieling nog veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht. En terwijl de VvE’s voor tonnen gedupeerd werden, kocht Don een glanzende Mercedes. Een beschouwing van Nederlandvve.nl.

Curator: schade bedraagt maar liefst € 800.000,-

Waar in de eerdere berichten over Reinald Don ervan werd uitgegaan dat hij een bedrag van circa € 300.000,- had verduisterd, meldt de curator, mr. R. le Grand, dat het om een veel hoger bedrag gaat. Volgens Le Grand gaat het namelijk om maar liefst € 800.000,-. Daarnaast heeft Nederlandvve.nl uit haar bronnen vernomen dat Don na zijn faillietverklaring nog heeft geprobeerd om geld van de bankrekening van VvE De Watertoren in Schiedam af te schrijven. Daarin is hij niet geslaagd.

Beleggingsfonds opgetuigd om VvE’s om de tuin te leiden

Nederlandvve.nl is door haar bronnen geïnformeerd over hoe de verduistering in zijn werk zou zijn gegaan. Don boekte het geld van de VvE’s over naar een door hem opgetuigd ‘beleggingsfonds’, en de inleg was gewoon op de balans van de VvE zichtbaar. Ook kon Don laten zien dat er geld stond op de rekening van het fonds, maar voor de VvE’s was natuurlijk onduidelijk hoeveel er in totaal op behoorde te staan. Op die manier werden VvE’s om de tuin geleid, en kon Don jarenlang het geld van het ‘fonds’ voor zichzelf gebruiken.

VvE’s blijven berooid achter

Als gevolg daarvan blijven de VvE’s berooid achter, en kunnen zij niet eens meer hun eigen rekeningen betalen. Ook de individuele eigenaren zijn dus de dupe geworden. Daarmee laat de Vlaardingse VvE beheerder dus een spoor van vernieling achter. En terwijl de VvE’s voor het lapje werden gehouden, staat Don in juli 2016 nog te stralen naast glanzende Mercedes stationwagon die even daarvoor aan hem is afgeleverd. Dat blijkt uit foto’s die op internet circuleren.

Dit is het eerste faillissement van Reinald Don

Het lokale krantje De Vlaardinger meldde op 24 januari 2017 dat het faillissement van Admipunt niet het eerste faillissement van Don zou zijn. De Vlaardinger kopt zelfs “Reinald Don grossiert in faillissementen”. Dat is echter onjuist. Uit onderzoek van Nederlandvve.nl, onder meer in de registers van de Kamer van Koophandel, blijkt dat het faillissement van Don op zichzelf staat. Het faillissement in 2010 van R. Don Beheer B.V. heeft namelijk niets met Reinald Don te maken: ene heer Rudi Don (8 jaar jonger dan Reinald) was de bestuurder van die vennootschap. Ook de link die met de vennootschap Admipunt B.V. werd gelegd is onterecht: niet alleen is die vennootschap nooit failliet gegaan (wel opgeheven, maar dat is wat anders), maar bovendien heeft Don ook met die vennootschap niets te maken. De vennootschap ‘R. Don B.V.’ waaraan wordt gerefereerd bestaat niet eens. Het faillissement van een matrassenhandel heeft Nederlandvve.nl niet kunnen verifiëren.

Hoe ernstig de berichten omtrent Don ook zijn, deze zaak staat – voor zover op dit moment uit de controleerbare en gecontroleerde berichten blijkt – op zichzelf.

Hoe verder?

Vermoedelijk zal de curator proberen de door Admipunt beheerde VvE portefeuille proberen te verkopen. Don beheerde op datum faillissement nog circa 19 VvE’s, zo blijkt uit het handelsregister. Of de opbrengst genoeg zal zijn om alle gedupeerde VvE’s schadeloos te stellen, ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 2 maart 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.