VvE oplichter Admipunt gaat VvE terugbetalen

In 2017 werd bekend dat de eigenaar van VvE-beheerkantoor Admipunt bijna een miljoen euro had gestolen van de Verenigingen van Eigenaren (VvE ’s) die het kantoor onder beheer had. Voor één van die VvE’s, VvE De Watertoren uit Schiedam, lijkt er een oplossing in zicht. Die heeft in de media laten weten dat ze denkt nog wat van het gestolen geld terug te zien. Hoe dat zit, leggen we uit in onderstaande video.

Oplichter gaat gedupeerde VvE betalen

Admipunt failliet

Op 17 januari 2017 is het faillissement uitgesproken van Admipunt. Omdat het een eenmanszaak was, betekende dit ook dat de heer Reinald D., dat is de eigenaar van Admipunt, ook persoonlijk failliet ging. Kort daarna bleek dat Reinald D. van meer dan 13 VvE’s de bankrekeningen had geplunderd. De financiële rapporten werden vervolgens vervalst. Enige tijd later bleek hoe Admipunt te werk ging. De curator kwam erachter dat Reinald D. een nep beleggingsfonds had opgetuigd, waarbij het leek alsof de VvE’s forse reserves in dat fonds hadden zitten. Dat fonds en de heer D. bleken echter dezelfde bankrekening te hebben.

VvE beheerder opgepakt

In de zomer van 2017 werden D en zijn vrouw van hun bed gelicht door de politie. Nadat ze tijdelijk weer op vrije voeten waren, heeft justitie een jaar gevangenisstraf geëist tegen D. Ook tegen zijn medeplichtige echtgenote, Anthea R. werd een jaar cel geëist. In die periode werd ook bekend dat D. van het gestolen geld een glanzende mercedes had gekocht, en dat zijn echtgenote zich op Facebook vooral druk maakte om gestolen fietsen.

Werkstraf voor VvE-beheerder

Kort voor kerst 2018 hoorde het echtpaar de uitspraak. Kort samengevat: ze mochten naar huis, maar ze kregen wel ieder een taakstraf van 240 uur. Ook kregen ze een beroepsverbod van 5 jaar. D. en zijn vrouw zouden in theorie vanaf 2023 weer VvE’s mogen beheren. Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren.

VvE de Watertoren hoopt geld terug te zien

In september 2020 werd het faillissement van D. opgeheven wegens gebrek aan baten. Dat betekent dus dat er niet genoeg bij D. te halen was om de schuldeisers te betalen. Toch is er één door gedupeerde VvE die denkt geld terug te gaan zien. Het gaat om VvE De Watertoren in Schiedam. De deurwaarder en advocaat van die VvE hebben onlangs namelijk een betalingsregeling getroffen met Anthea R. Hoe ze de verschuldigde vijfenzeventig duizend euro met rente en kosten gaat betalen is niet bekend. Op de vraag van de strafrechter over hoe ze dacht haar schulden af te gaan lossen, zei ze namelijk nog dat ze hoopte de loterij te gaan winnen.

Volg Nederlandvve.nl op YouTube

Zodra er meer bekend is over het verhaal rondom Admipunt, dan zie je dat op dit YouTube kanaal. Vergeet je dus niet te abonneren.

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 6 februari 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.