Alles over de liften van de VvE op Nederlandvve.nl

Vanaf nu kunt u op Nederlandvve.nl terecht voor alle informatie omtrent de liften van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Via de vraagbaak krijgen we namelijk steeds meer verzoeken van professioneel VvE-beheerders, VvE-bestuurders en VvE-leden om met informatie te komen over het beheer van liften. Bijvoorbeeld: wie doet wat, welk bedrijf heeft welke taken, en vooral: wat zijn de verantwoordelijkheden van de lifteigenaar (en dus van de VvE).

Daarnaast is het voor beheerders en bestuurders soms niet helemaal duidelijk hoe het zit met aansprakelijkheid bij ongevallen in relatie tot eventuele fouten die gemaakt zijn in het beheer van de liften. Ook op de recente informatiebijeenkomsten van Stichting VvE Belang bleek het onderwerp een ‘hot issue.’ Daarom hebben wij besloten om samenwerking te zoeken met een onafhankelijke expert om de informatie voor iedereen online beschikbaar te maken.

Informatie, stappenplan, artikelen en recensie

Om aan de informatiebehoefte te voorzien zullen we op korte termijn de hiervoor genoemde samenwerking aankondigen. De samenwerkingspartner zal kennis met ons delen en samen met Nederlandvve.nl inhoud op de website verzorgen. Op deze manier kunnen we de nodige informatiepagina’s en stappenplannen (in de rubriek VvE-Handleidingen) publiceren. Daarnaast zullen vaker nieuws- en opinieartikelen verschijnen die te maken hebben met het beheer en onderhoud van liften en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Ook zullen we binnenkort een lezenswaardig boek over de liftenbranche recenseren. Tot slot zullen we interessante wetenswaardigheden over liften publiceren.

Gerelateerd

– TIP: Honden en liften: een dodelijke combinatie (VvE-Nieuws, december 2013)

VvE’s vanaf nu beter geïnformeerd over liften (VvE-Nieuws, 2 juli 2013)

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 25 juni 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Een reactie over “Alles over de liften van de VvE op Nederlandvve.nl

  1. Verbeke J. schreef:

    Sinds juli 2018 in nieuw appartementsgebouw met ift die 4 verdiepingen aamdoet met 5 appartementen per verdieping. Bij onderhoudsbeurt dec 2019 bleken noodaccu’s kapot. Deze vervangen feb. 2020 (garantie) Ij nieuw onderhoud dec 2020 zijn deze weer vervangen. Nota ongeveer € 750. Hierop aangegrven dat het toch niet normaal is dat na 10 maanden deze weer moeten worden vervNgen en dat wij daarvoor de kosten moeten betalen. Tijdens recente storing gaf de monteur aan dat de gemiddelde levensduur van de accu’s zo’n 4 jaar zijn. Klopt dat e wat vindt u van dit verhaal?

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.