Dat is leuk om te horen!

Het is inmiddels een echte traditie geworden; elke donderdagochtend begeven Mitch en ik (Robert) ons voor dag en dauw naar de golfbaan. We ontmoeten elkaar om 07:00, gaan inslaan om vervolgens 9 holes te lopen. Meestal zitten we dan rond half tien aan de koffie, klaar om fris en ontspannen aan een nieuwe werkdag te beginnen.

Tijdens het golfen gaan de gesprekken niet enkel over alle ballen die in het water belanden of de birdie’s die de ander weet te scoren, maar hebben we het ook over hoe het met ons gaat; zowel privé als zakelijk. Uiteraard worden er ook leuke anekdotes uitgewisseld: zo vertelde Mitch mij dat hij begin deze week namens zijn kantoor op een makelaarsbijeenkomst was waar onder meer gesproken werd over de crisis in de makelaardij. Het kantoor van Mitch (Cocq Makelaars) is een van de weinige kantoren die het goed doet op dit moment. Logisch ook: Cocq Makelaars was al 2.0 toen het begrip Makelaar 2.0 nog bedacht moest worden. Mitch en zijn compagnon Sjoerd hoeven zich dus niet bezig te houden met het beheren van VvE’s of andere rand-activiteiten om geld in het laatje te krijgen.

De bedoeling van dit blog is niet om reclame te maken voor Cocq Makelaars; zoals vastgesteld is dit niet nodig en bovendien zijn wij, afgezien van de bedrijvengids, geen reclame-site. Wij willen onze lezers namelijk van relevante VvE informatie voorzien in onze artikelen. Daarom is dit blog een vreemde eend in de bijt: echt relevante informatie zult u niet gaan vinden. De bedoeling van dit bericht is om een leuke anekdote met u te delen.

“Nederlandvve.nl natuurlijk! Ken je dat dan niet?!”
Een van de makelaars die Mitch sprak op het congres, laten we hem Bart noemen, wist Mitch te vertellen dat hij de perfecte manier had gevonden om naast de courtages uit koop- en verkoop, een stabiele bron van inkomsten naar zich toe te trekken. Bart beheert namelijk iets meer dan een tiental VvE’s. Mitch, altijd kritisch, vroeg Bart of hij hier, als makelaar, wel voldoende vakkennis voor had. Bart antwoorde dat hij inmiddels zeer gedreven is in het beheren van VvE’s en na enkele jaren veel kennis heeft opgebouwd over hoe een en ander in zijn werk gaat. Bovendien wist Bart te vertellen dat als het dan toch ooit zou gebeuren dat hij iets niet uit zichzelf zou weten of als hij twijfelt over de uitleg van reglementen dat hij altijd kan terugvallen op “die ene website waar alles opstaat wat je moet weten over VvE’s. Mitch vroeg hem welke site dit dan was en – nu komt het – Bart antwoorde: “Nederlandvve.nl natuurlijk! Ken je dat dan niet?!

De donderdag begon vrij koud, maar mooi. Golfen op de vroege morgen is heerlijk en zorgt voor een prachtige ‘rest van de dag.’ Het verhaal van Mitch maakte mijn dag al helemaal goed: het maakt me trots om dit te horen! Direct na het golfen heb ik Roel gebeld om hem te vertellen over de anekdote van Mitch. Roel kwam vervolgens met een prachtig idee: we gaan voortaan ook aan alle bedrijven die een complete bedrijfsvermelding hebben gratis informatie geven over casus die ze voorleggen via de vraagbaak (dit was voorheen voorbehouden aan particulieren).

Kortom: mijn dag kan niet meer stuk! De traditie van het ‘s ochtends golfen gaan we volhouden: ik wil elke week wel zo’n leuk verhaal horen.

O, en Bart: je krijgt van ons gratis een complete bedrijfsvermelding voor een jaar. Dus mail ons even met je gegevens!

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 11 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.