Nederlandvve.nl is jarig!!

Omdat er nergens complete informatie over VvE’s te vinden was, besloten wij om een website te lanceren waarop dat alles wél te vinden is. Daarom is precies een jaar geleden de eerste versie van Nederlandvve.nl online gegaan. Nederlandvve.nl is volledig onafhankelijk en heeft alle kennis in eigen huis. De site wordt zeer regelmatig geüpdate en bijna dagelijks verschijnen nieuwe artikelen, handleidingen of pagina’s met informatie. Indien er informatie ontbreekt, kunnen bezoekers de gratis vraagbaak raadplegen om een antwoord te krijgen op hun persoonlijke vraag. Het leuke hiervan is dat het ons weer nieuwe inspiratie geeft voor inhoud op de website.

Voorspoed…
Omdat geen enkel platform zo compleet is als Nederlandvve.nl zijn er geen directe concurrenten. Er zijn weliswaar websites die een bedrijvengids hebben, een blog bijhouden, advies geven of informatie bieden, maar geen enkele site combineert, zoals Nederlandvve.nl, ál deze vormen van informatievoorziening voor VvE’s en al helemaal niet gratis. In het afgelopen jaar is Nederlandvve.nl uitgegroeid tot het grootste VvE platform: qua aanbod van informatie, verscheidenheid van aanbod en bezoekersaantallen

Roel: “Toen we met Nederlandvve.nl begonnen wilden we dat het onze bezoeker aan niets zou ontbreken. Dit is gelukt, maar we zijn er nog lang niet: we blijven ons ontwikkelen en zullen dagelijks nieuwe inhoud blijven plaatsen.” Na een grote update van de site in mei 2012, was het de doelstelling om voor het einde van het jaar een vertienvoudiging van de bezoekersaantallen te realiseren. Deze doelstelling is inmiddels gehaald. Voor het komende jaar richt Nederlandvve.nl zich op wederom een vertienvoudiging. We realiseren ons wel dat we in een niche opereren; op een gegeven moment is de limiet bereikt.

We hebben het afgelopen jaar ook gemerkt er partijen zijn die graag ideeën van ons overnemen en implementeren op hun eigen website. Denk hierbij aan de klachtenlijn over VvE beheerders die Nederlandvve.nl meteen bij de lancering introduceerde. Nadat Nederlandvve.nl hiermee in de media kwam (augustus 2012) waren er twee grote partijen die ook een klachtenlijn introduceerden. Roel: “We kunnen hier weinig tegen doen omdat het geen concepten zijn waar wij een monopolie op hebben. Daarnaast bestaat er ook nog iets als toeval. We zien het dus maar als een bevestiging dat we op de juiste weg zitten!”

…Tegenslag
Het zat niet altijd mee in ons eerste jaar. De eerste versie van de website werkte bijvoorbeeld niet optimaal. Het Google Maps kaartje waarop de verschillende bedrijfsvermeldingen te zien waren werkte niet en de database kon niet overweg met de vele vermeldingen en haalde ze door elkaar. Kortom: we groeiden te snel.  We hebben toen een tijdelijke oplossing gevonden en zijn direct gaan werken aan een compleet nieuwe versie van de site met de capaciteit om onze snel groeiende populariteit aan te kunnen. Deze nieuwe site is op 15 mei 2012 online gegaan.

Door het stijgende aantal bezoekers en de nieuwe pagina’s die dagelijks toegevoegd werden kwamen we voor een nieuwe uitdaging te staan. Dit keer was het de hostingprovider die (medio september) de dataverwerking niet meer aan kon. De site is meerdere keren plat gegaan en werkte soms erg langzaam. Het installeren van nieuwe plugins was, tot ons verdriet, ook niet meer mogelijk. Gelukkig is er eind oktober een oplossing gevonden in samenwerking met de provider en konden we doorgaan met de ontwikkelingen.

Transparantie en onafhankelijkheid
Transparantie en onafhankelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn in onze advisering en informatievoorziening niet afhankelijk van derde partijen: het belang dat telt is het belang van onze bezoekers. Dat is ook een van de redenen dat we niet werken met banners (reclame) op de pagina’s en alleen betaalde advertenties tonen als de bezoeker daar zelf om vraagt. Juist als gevolg van deze transparantie wordt de bedrijvengids (in het kader van de transparantie: dit is dus ons verdienmodel) bijzonder goed bezocht. Ook de adverteerders zijn tevreden over deze werkwijze: adverteren kan namelijk averechts werken als de advertentie iemand opgedrongen wordt.

Richting onze adverteerders zijn we ook transparant: zij kunnen namelijk zelf exact bijhouden hoe vaak hun bedrijfsvermelding is bekeken. Dit kan door zelf de zoekfunctie te hanteren: in het overzicht staat bij elke vermelding het aantal views.

Best bekeken pagina’s

We hebben verschillende soorten pagina’s op de website staan. Informatiepagina’s, handleidingen, artikelen, etcetera. Hieronder treft u van de best bezochte categorieën de top-5 van best bezochte pagina’s.

Top 5 – Best gelezen artikelen
1. Beheerder dupeert duizenden flateigenaren (link)
2. Geld weggooien was nog nooit zo makkelijk (link)
3. Geen hypotheek bij slapende VvE (link)
4. ABN-Amro vergoedt schade gedupeerde VvE’s van Redema VvE (link)
5. De dictatuur van het bestuur (link)

Top 5 – Meest gebruikte handleidingen
1. Handleiding wijzigen splitsingsakte (link)
2. Handleiding begroting maken (link)
3. Handleiding vergadering organiseren (link)
4. Handleiding incasseren achterstallige bijdragen (link)
5. Handleiding VvE inschrijven bij KvK (link)

Top 5 – Vaakst geraadpleegde pagina’s (o.m. informatie-pagina’s)
1. VvE Vraagbaak (link)
2. Administratie en boekhouding van de VvE (link)
3. Bestuur, commissies en vergadering; taken en bevoegdheden (link)
4. Het Meerjaren Onderhoudsplan (link)
5. Gegevens opvragen van uw eigen VvE

In de pers: “De een zijn dood…”
Toen Redema VvE failliet ging aan het begin van dit jaar, publiceerde een belangenorganisatie voor VvE’s een artikel over hoe de negatieve gevolgen, die de VvE’s van het faillissement ondervonden hebben, in de toekomst voorkomen zouden kunnen worden. Als reactie hierop publiceerden wij het artikel “De een zijn dood…”Dit spreekwoord is echter ook op ons van toepassing bleek later. Want, laten we eerlijk zijn, het is onder meer het faillissement van Redema geweest waardoor wij meerdere keren in de landelijke pers zijn genoemd. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan ons succes. Zo verscheen op 23 november in De Telegraaf (zie foto) een reactie op een van onze artikelen en werden wij om een toelichting gevraagd. Deze toelichting werd door De Telegraaf gepubliceerd. We zijn trots op deze vermelding, maar zijn wel van mening dat het artikel – ondanks een interview van 30 minuten – wat kort is. De journalist heeft ons inziens de ernst van de zaak en het belang hiervan niet helemaal begrepen. Ook werden wij tot tweemaal toe genoemd in een artikel (over Redema) van Vastgoedmarkt.nl (het grootste medium voor vastgoed-professionals in Nederland). Dit artikel daarentegen raakt wél de essentie van wat er gebeurd is.

In augustus van dit jaar verscheen ook in verschillende regionale weekbladen een artikel over het concept dat wij met Nederlandvve.nl gelanceerd hebben. Hierop hebben we erg veel enthousiaste reacties gehad. Bekijk hier de meest interessante of leukste publicaties van 2012.

Geen blad voor de mond met soms een knipoog
We hadden een scoop toen we de eersten in Nederland waren die vertelden over de fouten van ABN-Amro bij het faillissement van Redema. Daarnaast hebben we ook andere misstanden aan de kaak gesteld: heilige huisjes werden het afgelopen jaar regelmatig omgeduwd of in ieder geval opnieuw ingericht.

Onze kracht zit hem volgens ons deels in het feit dat artikelen over ingewikkelde zaken in leesbare “Jip en Janneke” taal geschreven worden. De tekeningen van Roel dragen daar in elk geval goed aan bij; ze brengen wat humor in de serieuze stof. Enkele van de tekeningen kunt u hier bewonderen. Het heeft overigens lange tijd geduurd voordat Robert erachter kwam dat hij steevast figureerde in de tekeningen, het poppetje met de krullen bleek namelijk niet ‘toevallig’ krullen te hebben…

Volgend jaar
Zoals aangegeven blijven wij uitbreiden en Nederlandvve.nl verder ontwikkelen. Daarom hebben we voor volgend jaar een aantal nieuwe zaken op het programma staan. We gaan ons onder andere bezig houden met boekrecensies (uiteraard over boeken met het onderwerp de Vereniging van Eigenaars). De rest houden we nog even geheim. Hierover hoort u later meer, gedeeltelijk al in januari.

Trots
We zijn bijzonder trots op de site, het enorme aantal bezoekers dat nog altijd groeit en op de positieve reacties die we ontvangen hebben. We zijn van plan om nog vele jaren op deze manier door te gaan en verwelkomen graag alle feedback (zowel positief als negatief) opdat we onszelf kunnen blijven verbeteren. Dus: heeft u op- of aanmerkingen: laat u horen!

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 1 december 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.