Stadsdeel Amsterdam West biedt hulp bij de organisatie van uw VvE

Woont u in stadsdeel Amsterdam West en wilt u hulp bij de organisatie van uw VvE? Het Stadsdeel biedt ondersteuning bij het activeren en organiseren van uw VvE.

Als u een woning koopt in een complex met meerdere woningen, dan koopt u een zogenoemd appartementsrecht. Als eigenaar van een appartementsrecht maakt u automatisch deel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Een VvE heeft de collectieve verantwoordelijkheid voor het gebouw en de gemeenschappelijke onderdelen (o.a: trappenhuis, dak, gevel en kozijnen). In de praktijk blijkt dat vooral bij veel kleinere VvE’s de kennis en ervaring ontbreek om de VvE goed te organiseren. Veel mensen kunnen hulp gebruiken bij het activeren van hun VvE, het opstellen van een begroting, het voeren van de administratie of het maken van een onderhoudsplan. Slecht functionerende VvE’s reserveren vaak geen geld voor het onderhoud van hun complex, wat uiteindelijk een negatief effect kan hebben op de kwaliteit van de woningvoorraad.

Stadsdeel Amsterdam West vindt dat goed onderhouden woonpanden een belangrijke bijdrage leveren aan een aantrekkelijke woonomgeving. In opdracht van het stadsdeel organiseert het bureau VVEgemak in 2012 een aantal gratis informatieavonden en een individueel begeleidingstraject om u te helpen bij de organisatie van uw VvE.

Nederlandvve.nl deelt de mening van het Amsterdamse Stadsdeel en stelt daarom op haar website gratis handleidingen beschikbaar zodat VvE-leden en bestuurders zaken eenvoudig zelf kunnen regelen: van het incasseren van achterstallige bijdragen tot het volledig activeren van de VvE. Wanneer ze er niet uitkomen kunnen bezoekers van de website gebruik maken van de gratis en unieke VvE Vraagbaak.

Bron en meer informatie: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel West (Offline)

 

Dit bericht is geplaatst op  maandag 1 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.