(Verhuur) Cowboys en indianen

Door: Sjoerd Kok | Cocq Makelaars

Wie dacht dat het Wilde Westen verleden tijd was heeft het mis. Cowboys bestaan nog. Verhuurcowboys dan. In Amsterdam maken ze nog altijd de dienst uit. Strak in het pak gehesen rijden ze rond op hun paard (scooter) om op de Indianen (expats) te jagen. Die Indianen moeten zo snel mogelijk worden voorzien van een tipi (appartement). Maar daar moeten ze dan wel vooraf voor betalen. Anders steelt een andere cowboy ze. Tegen de tijd dat het huurcontract is getekend rijdt de cowboy al weer weg, tegen een ondergaande zon, op naar de volgende deal. De cavalerie (huurcommissie) is altijd te laat.

Elk kantoor heeft wel zo’n cowboy. Iemand die af en toe komt vragen of de Daltons niet toevallig zijn ontsnapt. Ze weten heus wel dat de Daltons niet zijn ontsnapt, maar wie weet is er nog een postkoets die overvallen kan worden. Kansen komen niet vaak voorbij op de prairie en die moet je dus pakken.

De sheriff van de verhuurmakelaars heet Cowboy Bart. Bart gaat altijd voor de snelle deal. Bart is de man die sneller deals maakt dan zijn schaduw. Bart komt altijd binnen alsof hij een saloon betreedt: brede pas, één hand op zijn Blackberry, klaar om te schieten. En schieten doet hij. Met hagel. Op alles wat beweegt.

“You pay me the advance en dan I find a place for you hè?” Ontsnappen is dan al niet meer mogelijk…

Goudzoekers krijgen dus geen aandacht van Bart. Die moeten eerst maar eens wat goud vinden, en daarna vooraf betalen.

Wij zijn zelf zo’n acht jaar geleden het Wilde Westen binnengekomen als een stel rookies. We kwamen naar het Wilde Westen om ons fortuin te maken maar leerden al snel over de wet van de sterkste. In het begin krijg je vooral een hoop spot van de cowboys. We mochten blij zijn als we op hun ranches langs mochten komen om te praten. Maar na een aantal jaren hebben we onze sporen wel verdiend.

We zijn ons de jaren erna meer en meer gaan toeleggen op aan- en verkoop. Verhuur werd een heel klein deel van onze werkzaamheden. Vooral omdat we niet zo’n zin hadden in de cowboys. In de koopmarkt zijn de consequenties veel groter voor een makelaar als ze iets doen wat niet mag. Dus bij verhuur laten ze de teugels sneller wat meer vieren. Dubbele courtage, beetje ruim rekenen in je puntentelling, you name it.

Toch gaan we de laatste tijd weer steeds vaker het duel aan. Het blijft mooi om terug te schieten op de cowboys. Zorgen dat je eigen Indianen wel een mooie tent vinden, en maar aan één iemand hoeven te betalen. Pas op Bart, there’s a new sheriff in town.

Over de auteur:
Sjoerd Kok is een van de eigenaren van Cocq Makelaars in Amsterdam en schrijft geregeld over zaken die hij als makelaar tegenkomt. Meer blogs van Sjoerd kunt u hier terugvinden. Klik hier voor de bedrijfsvermelding van Cocq Makelaars.

Gerelateerd
Artikelen van Nederlandvve.nl over huur en verhuur
Verhuurpagina van Nederlandvve.nl

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 20 juli 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

2 reacties over “(Verhuur) Cowboys en indianen

 1. Anoniem schreef:

  Hallo,

  Wij hebben a.s zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur een feest met als thema western. Ik ben mijzelf bewust dat het kort dag is maar probeer het maar.
  Ik hoop van jullie te horen, mag ook op dit mailadres.

  Groet,

  – –

 2. Beste,

  Hartelijk dank voor uw bijdrage.

  Hoewel wij in Google bovenaan komen met zoektermen die in onze artikelen verwerkt zijn, gaat het artikel niet over het verhuren van cowboys en indianen, echter om cowboy-gedrag van makelaars bij verhuur van woningen.

  U bent bij ons dus niet geheel aan het juiste adres.

  Met hartelijke groeten,

  Webmaster – Nederlandvve.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.