Geluidsoverlast VvE en Plexos

Geluidsoverlast binnen de VvE

Geluidsoverlast VvE

Geluidsoverlast neemt elk jaar toe. Ook binnen VvE’s. Dit mede veroorzaakt door de explosieve stijging van thuiswerken sinds Corona en de stress op de huizenmarkt. In iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) zijn er regels over geluidsoverlast, maar die moeten wel nageleefd worden. Justitie en gemeenten raden ook altijd aan om met buren in gesprek te gaan en eventueel een logboek bij te gaan houden om zodoende een dossier op te bouwen.

Geluidsopname bij geluidsoverlast

Het maken van een geluidsopname wordt vaak genoemd als oplossing om een dossier op te bouwen. Jammer genoeg is het maken van een geluidsopname via een mobiele telefoon niet goed genoeg, ook niet als bewijsmiddel. Het wordt daarom ook vaak afgewezen. Een mobiele telefoon houdt namelijk geen decibellen bij en geeft ook niet aan hoe vaak de overlast ervaren wordt.

Dossieropbouw bij geluidsoverlast in de VvE

Nederlandvve.nl biedt in samenwerking met Plexos de oplossing voor het opbouwen van een dossier bij geluidsoverlast. Naast gratis en vrijblijvende adviezen van Plexos, bieden wij ook producten aan om op de juiste manier het gesprek met uw buren aan te gaan of om wel een goede bewijslast te verkrijgen.

Geluidsmetingen worden vaak toegepast om bouwgeluid, verkeersgeluid maar ook burengeluid te meten. Vaak wordt dan met met behulp van de gemaakte rapportage juridische stappen overwogen. Wij zitten zelf graag aan de voorzijde van dit traject met een geluidsopname, de zogenaamde overlegfase met de buren nog. Vraag daarom altijd eerst advies van Plexos aan.

Het advies bestaat niet uit het direct verhuren van onze oplossing, we bespreken eerst volledig uw overlast. De ervaring die wij hebben is verwerkt in de techniek van ons product. Een perfecte en realistische opname is van essentieel belang. Opnames moeten min of meer gelijk zijn aan het vermogen van een menselijk oor.

Door een samenwerking aan te gaan met Plexos, werken we samen naar een oplossing. Dat doen we door u advies te geven, de meting te laten plaatsvinden, een rapportage te maken. Meten is weten! Door een meting over te kunnen leggen is de kans dat uw bewijs wordt geaccepteerd vele mate groter. Daar waar opnames met een mobiele telefoon in bijna alle gevallen niet als bewijsmiddel worden toegelaten.

Vrijblijvend advies van Plexos, of direct reserveren?

  • Team van specialisten.
  • Geheel vrijblijvend.
  • Professioneel.
  • Beschikbaar van Ma.- Vr (09.00 – 17.00 uur)

Vul dan nu onderstaand contactformulier in of bel met 06-21375958