Boekrecensie: Handboek voor de VvE

Titel: Handboek voor de Vereniging van Eigenaren
Ondertitel: –
Auteur: F.G.M. (Fred) Schuurs | VvE Belang
ISBN/EAN 90-75669-09-7

Prijs: €20,00
Verkrijgbaar bij: Bol.com

Beoordeling Nederlandvve.nl:

Inhoud

In het 192 pagina’s tellende handboek wordt de splitsingsakte, het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement behandeld en wordt ook aandacht besteed aan de verzekeringen, het Kadaster, het stemrecht, de aansprakelijkheid, het meerjarenonderhoudsplan, de subsidies en de fiscus.

Het boek bevat ook modellen voor bestuurszaken als de aankondiging van een vergadering met agenda, volmachten, presentielijst, balans en exploitatierekening, notulen en het meerjarenonderhoudsplan.

Mening Nederlandvve.nl

Het boek is zeer volledig qua informatievoorziening. Met name voor nieuwe appartementseigenaren biedt het boek veel informatie. Wel missen we een begrippenlijst waarin een defintie wordt gegeven van gebruikte termen. Ervan uitgaande dat het boek bedoeld is voor appartementseigenaren die nog niet goed bekend zijn met de VvE en hoe een en ander in zijn werk gaat, is een duidelijke begrippenlijst naar onze mening onmisbaar. Voor appartementseigenaren met meer dan de basiskennis over VvE’s heeft het boek niet veel nieuws te bieden, maar is het wel handig als naslagwerk.

De opzet van het boek is duidelijk en overzichtelijk; in een tiental hoofdstukken met een logische volgorde worden de meeste basisaspecten van het appartementsrecht besproken. Na deze tien hoofdstukken volgen bijna 57 pagina’s met bijlagen waarin onder andere voorbeelddocumenten opgenomen zijn.

Opvallend is de veelheid aan advertenties in het boek. We telden maar liefst 20 full-page advertenties, hetgeen betekent dat meer dan 10% van het boek uit reclame bestaat. Eveneens viel ons op dat de meervoudsvorm van de afkorting VvE consequent foutief gebruikt werd: VvE’en in plaats van VvE’s.

Conclusie

We zijn positief over de inhoud van het boek. De hoeveelheid advertenties zijn niet meegenomen in de beoordeling, omdat we slechts een oordeel willen geven over de informatie die gegeven wordt en de manier waarop. Onder de streep komen we uit op een totaal van 4 sterren.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 3 januari 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

3 reacties over “Boekrecensie: Handboek voor de VvE

 1. Kees Oomen schreef:

  Het Handboek is inderdaad bedoeld als naslagwerk. Het zou op het nachtkastje moeten liggen van alle voorzitters en bestuursleden van de VvE. daarnaast hebben we het ABC. Dit is een zeer uitgebreide begrippenlijst en zeer goed leesbaar samen met het Handboek. Dank voor de recensi!

  1. Eustacia schreef:

   Goed gezien: de gemiddelde eigenaar van een appartement moet naast zijn baan overdag, zich voor het slapen gaan ook nog verdiepen in de vve… Welterusten? Ik denk het niet.

 2. Beste Kees,
  Bedankt voor je reactie, recensie is graag gedaan; het is inderdaad een goed naslagwerk. Ik ben benieuwd naar het ABC zodat we ook hierover een recensie kunnen schrijven.
  Met hartelijke groeten,
  Robert van Ewijk

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.