VvE Seminar; laagdrempelig, interessant en leerzaam

Gisterenavond waren wij te gast op het VvE Seminar, georganiseerd door GGVM VvE Beheer. GGVM organiseert regelmatig workshops, trainingen en seminars voor VvE-bestuurders. Gisteren werden uiteenlopende thema’s behandeld door verschillende sprekers uit de branche. Het seminar was laagdrempelig, interessant en leerzaam voor bestuurders van zowel kleine- als grote verenigingen en vond plaats op een bijzondere locatie: de oude verkeerstoren van Schiphol (Wings Food & Drinks).

Sprekers
De avond begon met een korte introductie van een van de eigenaren van GGVM VvE Beheer over het appartementsrecht en de VvE in zijn algemeen. Het was een gestructureerd betoog waarin de organen van de VvE en de hiërarchie van VvE reglementen beschreven werd. Vervolgens werd het woord gegeven aan Tim Hijdra van Deloitte, welke uitleg gaf over teruggave van energiebelasting waardoor VvE’s duizenden euro’s per jaar kunnen besparen. Wij hadden nog niet eerder van deze regeling gehoord, maar door GGVM werd aangegeven dat zij, gebruik makend van de regeling, in 2011 meer dan €250.000,- voor de verschillende VvE’s opgehaald hebben. Voor elke VvE met één elektriciteit- of gasaansluiting voor meerdere appartementen, verdient het aanbeveling om te onderzoeken of zij recht hebben op de teruggave van energiebelasting.

De tweede gastspreker van de avond was Marnix Nijenhoff van Rijssenbeek advocaten. Deze vertelde over de manier waarop overlast tegen gegaan kan worden en hoe de VvE reglementen gehandhaafd kunnen worden op huurders. Bottom line van het betoog is, wij schreven er ook al eens over, dat een gebruikersverklaring (definitie) onontbeerlijk is.

Aanwezigen en interactie
Onder de gasten waren VvE-leden en VvE-bestuurders van verschillende VvE’s. Na de presentaties was er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en de vragen werden op een heldere manier beantwoord. Ook tijdens de presentatie was er interactie tussen sprekers en publiek. Al met al is onze conclusie dat het seminar interessant en leerzaam is geweest voor de aanwezigen en een aanrader is om te bezoeken voor iedereen die VvE-lid of VvE-bestuurders is. Het volgend seminar dat door GGVM georganiseerd zal worden staat voor het voorjaar van 2013 op de planning.

Beoordeling Nederlandvve.nl: 8/10

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 9 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.