Alles over VvE’s en de Warmtewet

Na een jarenlange parlementaire behandeling, is op 1 januari 2014. de Warmtewet van kracht geworden. De Warmtewet heeft gevolgen voor warmteleveranciers. Helaas worden ook Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die gebruik maken van een collectief verwarmingssysteem zoals blokverwarming gezien als warmteleverancier in de zin van de wet. Dit heeft verschillende (nadelige) gevolgen en brengt met name administratieve rompslomp met zich mee.

Samenvatting warmtewet

In het kort komt het erop neer dat VvE’s gebonden zijn aan een maximumtarief per geleverde eenheid warmte (berekend in Gigajoule). Daarnaast moet er een gedetailleerde administratie bijgehouden worden en bovendien moet met iedere afnemer (de appartementseigenaar of huurder) een leveringsovereenkomst gesloten worden. Een andere verplichting is dat de VvE zich aan moet sluiten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Uitgebreide informatie en Model Leveringsovereenkomst

VvE-bestuurders krijgen het terecht warm van de nieuwe verplichtingen. In onze ogen vallen VvE’s ook ten onrechte onder de regeling: daarmee wordt het doel volledig voorbij geschoten. Om VvE’s zo goed mogelijk te informeren over de gevolgen van de Warmtewet, publiceerde Nederlandvve.nl een uitgebreide informatiepagina met alle informatie over de Warmtewet. Ook kunnen VvE’s gebruik maken van het Model Leveringsovereenkomst die verplicht met alle eigenaren afgesloten moet worden. Een dergelijk model bestond al voor woningcorporaties, maar nog niet voor VvE’s. De informatiepagina en de leveringsovereenkomst kunt u via de links hieronder bekijken.

Links

Alles over VvE’s en de Warmtewet

Wetten.nl – Informatie – Warmtewet – BWBR0033729 (overheid.nl)

Gerelateerd

Nieuw meldpunt voor problemen omtrent de Warmtewet (Nieuws, 11-02-2014)

VvE’s vallen wel degelijk onder de Warmtewet (Nieuws, 25-03-2014)

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 25 februari 2014.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.