Reageer op: VvE wil schadebedrag niet uitbetalen.

#518
Colin
Deelnemer

    Het klinkt alsof er sprake is geweest van een geringe waterschade. In die zin verbaast het mij dat er een expert is geweest. Die komen bij ons pas als het gaat schades die naar verwachting hoger zijn dan EUR 5000.
    Maar goed, ik vrees dat je jezelf met deze kwestie in de vingers hebt gesneden. Je zegt dat je met de expert hebt afgesproken dat een kennis het zou opknappen. Allemaal leuk en aardig, maar het zal de expert een worst wezen hoe en wie het opknapt. Hij heeft alleen de schade getaxeerd, op basis waarvan de verzekeraar kennelijk een uitkering aan de VvE heeft gedaan. Op zich vind ik dat al vreemd, want ik ben niet anders gewend dan dat er een concrete offerte van een bedrijf ingediend moet worden bij de verzekeraar.
    Hoe dan ook ligt de verantwoordelijkheid voor de schadeafhandeling bij de VvE. Het is immers de opstalpolis van de VvE die de schade dekt. Het is dus aan de VvE om het herstel van de schade te regelen. Als het gaat om schades in de privégedeelten zijn het in de praktijk natuurlijk de eigenaren zelf die afspraken maken met bedrijven, maar een offerte moet bij voorkeur gericht zijn aan de VvE en het is de VvE die de feitelijke opdracht geeft.
    Nu je de schade op eigen houtje hebt hersteld, is de VvE niet verplicht om de schade-uitkering één op één aan jou door te betalen. Een VvE heeft een administratieve verantwoordingsplicht. Je moet dus met concrete stukken aantonen welke kosten zijn gemaakt. Deze kosten kun je dan declareren.