Justitie eist 9 maanden gevangenisstraf voor VvE-beheerder

De 56-jarige VvE-beheerder Frans van K. hangt een gevangenisstraf van 9 maanden boven het hoofd. De man zou geld van diverse Verenigingen van Eigenaren (VvE) hebben gestolen. Vervolgens heeft hij zijn boeltje bij elkaar geraapt en is hij naar de Spaanse costa vertrokken. Voor zijn vertrek heeft hij nog wel snel de administratie van alle VvE’s vernietigd. Limburg1 liet weten dat de slachtoffers van Van K. onder de indruk waren van zijn professionaliteit. Daar heeft hij echter handig misbruik van gemaakt door het geld van de VvE’s door te sluizen naar zijn privé rekening.

Gevangenisstraf voor VvE-beheerder

Vorig jaar heeft het TV-programma Opgelicht?! nog aandacht besteed aan VvE-fraudeur Van K. In de Spaanse badplaats Sitges werd hij door de redactie van het programma geconfronteerd. Hij toonde toen weliswaar berouw, maar het OM rekent hem zwaar aan dat hij desondanks geen cent aan de VvE’s heeft terugbetaald. Daarom is heeft het OM een gevangenisstraf voor VvE-beheerder Van K. geëist. Als het aan de aanklaagster ligt, moet de oplichter 9 maanden zitten, waarvan 3 voorwaardelijk.

Werkwijze VvE-fraudeur

De werkwijze van Van K. laat zich vergelijken met de modus operandi van diverse andere louche VvE-beheerders. Hij sluisde simpelweg het geld van de rekening van de VvE door naar zijn privé rekening. Hij gebruikte het geld vervolgens onder andere om een forse belastingschuld af te lossen. Het precieze door hem verduisterde bedrag is onbekend. Er wordt melding gemaakt van bedragen die variëren van iets meer dan € 100.000,- tot wel € 350.000,-. Met adequate kascontrole en het naleven van het verplichte twee-handtekeningensysteem, wordt dat onmogelijk gemaakt.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 19 mei 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.