LED-verlichting is veel veiliger dan conventionele lampen!

Wist je dat LED-verlichting niet alleen zuiniger, maar ook veel veiliger dan conventionele verlichting? Met goede LED-verlichting in het gebouw van je Vereniging van Eigenaren (VvE), bijvoorbeeld in de portieken, trappenhuizen en parkeergarage, bespaar je dus niet alleen enorm veel energie, maar maak je het gebouw ook nog eens veiliger. In dit artikel van Nederlandvve.nl in samenwerking met Lampdirect, leggen we uit op welke 4 manieren LED-verlichting jouw gebouw veilig maakt.

1. LED vermindert het risico op brand

Je kent het wel, je wilt een conventionele lamp vervangen, maar moet eerst 5 minuten wachten totdat deze volledig afgekoeld is. Of, je bent iets te ongeduldig en brand je aan de lamp tijdens het verwisselen. Dit komt doordat conventionele verlichting gemiddeld 90% van de energie omzet in warmte en slechts 10% in licht. Dit zorgt niet alleen voor een minder lange levensduur maar ook voor een vergroot risico op brand. Door de geavanceerde LED technologie wordt LED verlichting niet warm. Hierdoor heb je bij het gebruik van LED geen brandgevaar en gaan ze ook een stuk langer mee. Je kunt een LED lamp die een aantal dagen aan heeft gestaan zelfs probleemloos uit een armatuur verwijderen zonder je eraan te branden.

2. Langere levensduur van je (nood)verlichting

LED-verlichting gaat vele malen langer mee dan traditionele verlichting. Daarom hoef je de lampen minder vaak te vervangen. Dat betekent dat er minder vaak sprake is van niet werkende verlichting en trappenhuizen, gangen en parkeergarages altijd goed verlicht blijven. Dat voorkomt ongelukken. Daarnaast hoeft de noodverlichting minder vaak gecheckt te worden.

3. Verhoogd veiligheidsgevoel door beter licht

Buiten het feit dat LED-verlichting een stuk veiliger is, kan het ook voor een veiliger gevoel zorgen. Er zijn bepaalde ruimtes (denk aan een parkeerplaats, gang, trappenhal) waarin verlichting een enorm verschil kan maken. Wanneer hier onvoldoende of verkeerde verlichting hangt, zullen deze plekken aantrekkelijker worden voor mensen met verkeerde intenties. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

4. LED bevat geen schadelijke stoffen

Spaarlampen moet j niet voor niets inleveren bij het chemisch afval. Ze bevatten gevaarlijke stoffen die schadelijk kunnen ze vrijkomen. Gelukkig hoef je je hier bij LED geen zorgen om te maken. LED bevat ongevaarlijke elektronische componenten die een stuk beter recyclebaar zijn. Daardoor mogen LED artikelen ook gewoon bij het huishoudelijk afval gegooid worden.

Noot van de auteur: de visie van Lampdirect over LED-verlichting

Wij zien het als onze missie om klanten te informeren over de positieve impact die LED-verlichting heeft op het milieu. Hoewel LED-verlichting in aanschaf duurder is dan conventionele verlichting, gaat het ook tot wel 20 keer langer mee. Hierdoor dalen de energiekosten van VvE’s en appartementseigenaren huishoudens enorm. Gemiddeld met wel 70%! Een investering in LED is dus in een mum van tijd terugverdiend. Een ander voordeel is dat LED-lichtbronnen geen schadelijke stoffen bevatten, zoals kwik, die in het milieu terechtkomen. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Door onze klanten LED verlichting te bieden, besparen we jaarlijks tonnen aan CO2 uitstoot. Ons doel is om deze hoeveelheid nog verder te verhogen. Alleen samen maken we het verschil!

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 9 november 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

3 reacties over “LED-verlichting is veel veiliger dan conventionele lampen!

 1. Bob schreef:

  Schoolvoorbeeld van een advertorial!

 2. Chris v. Oudheusden schreef:

  Goed hoor LED.
  Maarrrr ik kan geen LED vinden ter vervanging van de 30 cm. TL-buisjes die wij nu in de portieken hebben.

 3. K Hoffman schreef:

  helaas is er niet voor alle armaturen een ledlamp en dan is vervanging van het complete armatuur de enige oplossing.
  Wij hebben de afgelopen jaren bijna alle conventionele verlichting vervangen door Led en dat heeft ons een besparing van 24% opgeleverd in het stroomverbruik, dus zeker de moeite waard.
  Het wachten is nog op een betaalbaar signaalbord voor de ‘UIT’ noodverlichting, hier is de besparing beperkt en de armaturen nog prijzig, ook omdat die allemaal met een accu zijn uitgerust.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.