VGM NL en Nederlandvve.nl werken samen voor meer kwaliteit in VvE Branche

VGM NL, de brancheorganisatie voor VvE-managers en Nederlandvve.nl, VvE-kennisplatform, gaan samenwerken om tot een sterke, goed georganiseerde, professionele en betrouwbare VvE-branche te komen. Samen creëren zij een enorme slagkracht: de bij VGM NL aangesloten VvE-managers beheren samen bijna de helft van alle appartementsrechten in Nederland. Nederlandvve.nl is het grootste en het best bezochte VvE-kennisplatform. VGM NL en Nederlandvve.nl zullen kennis gaan delen en samen oplossingen bedenken voor problemen die zij tegenkomen. In die context zullen zij elkaar ook input geven voor nieuwe initiatieven en informatie voor VvE-leden, bestuurders en beheerders.

Kwaliteit

De belangrijkste reden waarom VGM NL en Nederlandvve.nl gaan samenwerken is de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening in de VvE-branche. De branche wordt nog te vaak geconfronteerd met misstanden en ver onder de maat presterende VvE-beheerders. Zo komt het nog steeds voor dat goedkoop duurkoop blijkt te zijn wanneer een VvE met schade wordt geconfronteerd na in zee te zijn gegaan met een – uit financieel oogpunt aantrekkelijke – beheerder die het niet zo nauw neemt met de aan hem gedelegeerde werkzaamheden. Appartementseigenaren worden zich bewuster van het belang van een goed georganiseerde VvE en professioneel VvE management. Nederlandvve.nl biedt een VvE bestuur en (aspirant) appartementseigenaren veel (achtergrond)informatie.

Professionele VvE manager

Paulien Frehé, operationeel manager VGM NL: “De bij VGM NL aangesloten VvE managers hebben de VGM NL Gedragscode, met betrekking tot integriteit en transparantie, getekend. We hebben het initiatief genomen tot oprichting van de Geschillencommissie VvE Management, onze leden maken gebruik van standaard documenten en kunnen misstanden melden bij een meldpunt. Hiermee bieden de VvE managers aangesloten bij VGM NL VvE’s zekerheid. Gezamenlijk zullen VGM NL en Nederlandvve.nl VvE’s informeren wat er bij professioneel VvE beheer komt kijken en hoe een kwalitatief goede VvE manager kan worden gevonden.”

Informatie

Op Nederlandvve.nl worden ook eventuele misstanden aan de kaak gesteld en worden VvE bestuurders en leden geïnformeerd hoe zij daarmee om moeten gaan. “Door de samenwerking met VGM NL kan de informatie op de website nog verder uitgebreid worden.” aldus Roel van der Vossen, medeoprichter van Nederlandvve.nl: “Op dit moment krijgen we via de vraagbaak erg veel input van VvE leden. Deze input gaan we delen met VGM NL. VGM NL zal ons weer van een schat van informatie voorzien over wat de beheerders tegen komen in hun werkzaamheden. Op deze manier kunnen we elkaar enorm versterken.”

Klik hier voor meer informatie over Vastgoed Management Nederland (VGM NL).

Gerelateerd

– VvE Beheer: prijs óf kwaliteit? (Nieuws, 11-2013)

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 9 oktober 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “VGM NL en Nederlandvve.nl werken samen voor meer kwaliteit in VvE Branche

  1. Goede zaak. Samenwerking om goed en fatsoenlijk zakendoen te stimuleren met goede ondersteuning en uitbouwen van onafhankelijk kennisplatformen.

    In december komen we ook met een nieuw platform. Later meer daarover.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.