Robert van Ewijk

Robert van Ewijk is een van de oprichters van VvE Media B.V., waar onder andere Nederlandvve.nl en VvE-Forum.nl onder vallen. Nederlandvve.nl is vanaf haar lancering in 2011 uitgegroeid tot het grootste informatieplatform in Nederland voor en over de Vereniging van Eigenaren (VvE). En VvE-Forum.nl is het drukst bezochte discussieforum dat volledig is gericht op VvE’s.

Voormalig VvE beheerder

Voordat Robert van Ewijk begon met de exploitatie van websites op het gebied van VvE’s, was hij enkele jaren werkzaam als VvE beheerder in Amsterdam. Hij kwam er toen achter dat het voor VvE’s vaak lastig was om online goede en betrouwbare informatie te vinden over het besturen van de VvE. Informatie werd vooral aangeboden in boekvorm, terwijl de informatie die wel online beschikbaar was, vaak gewoon stiekem reclame was. Daarom heeft Robert van Ewijk samen met Roel van der Vossen Nederlandvve.nl opgericht, met als doel om zoveel mogelijk gratis en online informatie te bieden aan VvE’s.

Robert van Ewijk VvE advocaat

Sinds 2014 is Robert van Ewijk werkzaam als advocaat. Hij houdt zich vooral bezig met vastgoedzaken en heeft een bijzondere interesse in VvE gerelateerde kwesties. Hij is dan ook vaak in de rechtbank te vinden. Daar treedt Robert van Ewijk op voor zowel VvE’s, hun beheerders of voor VvE-leden. Vanuit zijn kantoor in Rotterdam (Yur Advocaten) behandelt Van Ewijk vastgoedzaken in het gehele land. Wil je een zaak aan Robert voorleggen? Bezoek dan deze pagina of vul onderstaand contactformulier in:

    Publicaties en voorlichting door Robert van Ewijk

    Ook wordt Robert van Ewijk geregeld ingeschakeld als deskundige op het gebied van VvE vraagstukken. Bijvoorbeeld voor het televisieprogramma de Rijdende Rechter. In 2018 is hij geïnterviewd door het Algemeen Dagblad voor een landelijk artikel over problemen in VvE’s. Ook is hij eind 2018 geïnterviewd voor het programma EenVandaag op Radio1. Verder is Robert in december 2019 geïnterviewd voor makelaarsvakblad Vastgoed Actueel, en verscheen in februari 2020 een interview in Plus Magazine.

    Daarnaast geeft hij regelmatig voorlichting, bijvoorbeeld door het geven van presentaties op VvE Beurzen. Verder schrijft Robert van Ewijk met grote regelmaat artikelen over VvE gerelateerde kwesties. Die worden onder andere gepubliceerd op de VvE Nieuws groep op Linkedin en uiteraard op Nederlandvve.nl.