RubenvanVelzen

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Toestemming #1848
  RubenvanVelzen
  Deelnemer

  Dank voor jullie reacties!
  Onderstaand even een meer specifieke uitleg van de situatie:
  – Het dakterras van mijn buurman is gerealiseerd door de vorige eigenaar van dat appartement. Die persoon heeft dit destijds met de vorige eigenaar van mijn appartement notarieel vastgelegd (zonder dat de onderbuurvrouw hiervan op de hoogte was) en besloten dat daar een bepaald geldbedrag tegenover stond.
  – Tot vorig jaar waren wij een slapende VVE. In één van de eerste vergaderingen kwam dit bovenstaande punt ter sprake. Naar aanleiding daarvan heeft zij een jurist in de arm genomen en eist zij eenzelfde geldbedrag of verwijdering van het reeds aanwezige dakterras. Allicht is het goed om te weten dat zij nooit bezwaar heeft ingediend tegen het dakterras, totdat zij wist dat daar een geldbedrag tegenover heeft gestaan.
  – Ik heb zojuist de specifieke splitsingsakte onder ogen gekregen die van toepassing is op ons gebouw (voorheen baseerde ik mij op het algemene model). Daarin staat dat woningen met de Romeinse cijfers het dak mogen gebruiken (dat zijn de twee bovenwoningen). Nu is er voor de aanleg van de Vlizotrap een doorgang in het dak nodig die toegang geeft van mijn tweede verdieping (mijn appartement kent een eerste en een tweede verdieping). Deze doorgang dient nog gecreëerd te worden.
  – Indien de onderbuurvrouw geen toestemming geeft voor het creëren van een trapgat, heb ik erover nagedacht om een nooduitgang met een brandtrap te creëren op mijn tweede verdieping zodat ik het dak op kan. Uiteraard is dit een soort laatste redmiddel maar het is nu wel zo dat ik in het geval van brand op de eerste verdieping, geen kant op kan.
  Wat de hele kwestie lastig en vervelend maakt, is het feit dat de onderbuurvrouw eigenlijk nergens op reageert. Zij stuurt de plannen die ik heb gemaakt zonder daarover naar mij toe te komen direct door naar de jurist en het lijkt erop dat zij ook totaal geen zin heeft in een gesprek en puur gericht is op het tegenhouden van het dakterras of anders het ontvangen van geld..
  Ik hoor graag van jullie.
  Ruben
   

  In reactie op: Toestemming #1835
  RubenvanVelzen
  Deelnemer

  Oké en indien de verbouwing in strijd is met de wet of splitsingsakte, dan heb je een unanieme stemming nodig?
  Dank voor je reactie in ieder geval, mocht Rob of Carla dit lezen, dan hoor ik graag hun bevindingen.
   
   
   

  In reactie op: Toestemming #1833
  RubenvanVelzen
  Deelnemer

  Hi William,
  Dank voor je reactie. Het is zo dat een ander lid van de VVE reeds een gedeelte van het dak als dakterras ter beschikking heeft. Dit is lange tijd geleden overeengekomen, voordat ik iets met het huis te maken had.
  Ik heb in de splitsingsakte wel het volgende zojuist gevonden:
  “Alle besluiten waarvoor in dit reglement of krachtens de wet geen afwijkende regeling is voorgeschreven, worden genomen met volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen”.
  Het gaat in ons geval om
  Modelreglement van splitsing van eigendom februari 1973.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)