2 appartementen; 100% splitsing, niets gedeeld. Actieve VvE nodig vr hypotheek?

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 19, 20187:10 pm door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7219
  Anoniem
  Deelnemer

   Graag jullie advies: i.v.m. oversluiten hypotheek word ik door nieuwe hypotheekverstrekker verplicht de slapende VvE te activeren.

   Situatie: heren huis gesplitst in 2 appartementen. In Splitsingsakte van 1998 zijn per appartement sec benoemd wat waarbij hoort, wat privé ruimte is etc etc. Er is op het gehele perceel geen centimeter dat door de 2 app gezamenlijk gebruikt wordt. Alles is ook als prive-ruimte aangemerkt. in de diverse artikelen wordt aangegeven dat het bestuur van de VvE geen besluit mag nemen over prive-ruimte etc. Beide app zijn in zeer goede staat en goed onderhouden.

   Kortom, ik kan de VvE gaan activeren & registeren bij de KvK, maar wat is het nut; er is geen ruimte waarover gezamenlijk besloten moet worden en er is heel duidelijk benoemd wie voor welk deel en de onderhoudskosten daarvoor verantwoordelijk is.

   Kan een hypotheek verstrekker dan zover gaan om deze activatie af te dwingen. Of zou opname van Splitsingsakte binnen hypotheekdossier voldoende kunnen zijn?

   #7241
   William
   Deelnemer

    Eindelijk een verstandige hypotheekverstrekker. Let wel; Een hypotheekverstrekker is helemaal niet verplicht om jou of wie dan ook een hypotheek te verstrekken, en kan daar dus voorwaarden aanhangen zonder dat je daar iets aan kunt doen (behalve een andere zoeken dan).
    Het wel of niet hebben van enige gemeenschappelijke gedeelten doet eigenlijk niet ter zake, jullie hebben in dit geval met zijn tweeën eigendom op hetzelfde perceel.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.