2e ALV na 6 weken

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #1485
  Jim
  Deelnemer

   Eind juni heeft de jaarlijkse ALV plaatsgevonden; door een te lage opkomst moest er een 2e ALV worden uitgeschreven binnen 2 tot 6 weken. In overleg met de aanwezigen is bepaald dat vanwege de vakantie een 2e ALV kan plaatsvinden eind aug.(opgenomen in notulen door de beheerder!) Dus 8 weken na de 1e ALV. Nu zijn er leden die niet op de 1e vergadering waren en aangeven dat de besluiten van 2e ALV nietig zijn. Is ALV niet het hoogste orgaan en kan afwijken van regelementen?

   #1487
   Rob
   Deelnemer

    Hoi Jim, de ALV is weliswaar het hoogste orgaan maar ook de ALV moet zich (gelukkig) aan de reglementen houden.
    Overigens zijn de besluiten op de 2e ALV niet nietig, maar vernietigbaar !
    Er is vooralsnog geen enkele zekerheid in het geval een eigenaar naar de rechter zou stappen, deze rechter het besluit ook daadwerkelijk zal vernietigen.

    #1488
    Colin
    Deelnemer

     Correct, een eigenaar kan de rechter om vernietiging van een bepaald besluit verzoeken, maar dan moet hij wel aannemelijk kunnen maken dat zijn belangen zijn geschaad door de te late vergadering.
     Vervolgens zal de rechter beoordelen of dat geschade belang zo ernstig is dat dit voorrang moet krijgen op het algemene belang van de overige eigenaren.
     Ik zou het razend knap vinden als je door een verschil 2 weken kunt aantonen een bepaald nadeel te hebben ondervonden. Kortom, maak je niet druk, zo’n vaart zal het niet lopen in jouw VvE.

     #1495
     Jim
     Deelnemer

      Beste Rob,
      beste Colin,
      bedankt voor jullie reactie.
      Gelukkig dat de stemmen zijn geteld en de besluiten kunnen worden doorgevoerd.
      Ik hoop dat het onderhoud een keer wordt uitgevoerd (na 4 jaar discussiëren), want als een rechter de besluiten zal vernietigen dan zijn we echt verder van huis. Voor de goede orde: het gaat hier om een ‘huisjesmelker’ die geen extra bijdrage voor GO wenst neer te leggen (hoge huuropbrengst tegen minimale kosten!)
      Ik ben benieuwd hoe het bestuur en de beheerder hierop reageren.

      #1496
      William
      Deelnemer

       Logischerwijs snap ik ook niet zo goed wat een rechter zou doen besluiten om de besluiten in de tweede ALV na 8 weken niet goed te keuren. Er zou dan voor dezelfde besluiten wederom een ALV moeten worden uitgeschreven, die óók te laat is…

       #1501
       Colin
       Deelnemer

        Ik kan me niet voorstellen dat de huisjesmelker om vernietiging gaat verzoeken. Hij maakt geen schijn van kans. Met de komst van nieuwe wetgeving om verplicht geld (jaarlijks een 0,5% van de herbouwwaarde of op basis van een MJOP) te sparen, wordt het belang van groot onderhoud weer eens onderstreept. Elke rechter zal dit belang het zwaarst laten wegen.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.