Aanleg vloerverwarming

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 29, 20168:50 pm door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #1486
  Anoniem
  Deelnemer

   Een van de onderwerpen in de laatste ALV was de aanleg van vloerverwarming in een (tussen)appartement. Er is te weinig informatie gegeven over de ligging (soort, diepte en leidingverloop) om een besluit te nemen; wel is er gezegd dat de vloerverwarming in de afwerk-/dekvloer (volgens eigenaar niet gemeenschappelijk)ligt. In volgende ALV moet een besluit worden genomen voor toestemming.
   Welke risico loopt de VvE indien de vergadering toch instemt. Stel dat er lekkage is, is de VvE dan verantwoordelijk en//of aansprakelijk? En komen we erachter dat de uitvoering deugdelijk gebeurt?

   #2887
   Pieter
   Deelnemer

    Hallo Jim,
    Het afgelopen jaar ook met dit probleem geconfronteerd geweest en dat is als volgt verlopen.
    Een eigenaar, nota bene een bestuurslid, had, zonder overleg met overige bewoners,een installatiebedrijf (sanitair) opdracht gegeven om in het hele appartement vloerverwarming aan te leggen. Dit bedrijf huurde een ander bedrijf in om met hydraulische boorhamers de vloer open te hakken. Volgens het Modelreglement art. 9 1a hoort de afdeklaag niet bij de gemeenschappelijke gedeelten/zaken. Omdat de afdeklaag van ca 4 cm veel te weinig is om vloerverwarming met een tegelvloer aan te leggen, werd er, gezien het aantal vuilcontainers,  ook van de constructievloer extra centimeters afgevoerd. Deze operatie duurde 3 dagen en alle bewoners werden door de herrie de straat op gestuurd. Er is nog geprobeerd het werk te stoppen, maar de andere bestuursleden waren kennelijk ingelicht en niet bereikbaar. Wat te voorspellen was is uitgekomen: de onderburen hebben bij gebrek aan isolatie overlast van herrie en dat heeft tot een rechtzaak geleid die nog voortduurt.
    Conclusie: vloerverwarming aanleggen in een bestaand appartement is niet aan te raden. Een erkend bouwbedrijf zal garant moeten staan voor een juiste uitvoering (alleen fresen) en die is waarschijnlijk niet voor zo’n klus te vinden.
     
    Gr. Pieter

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.