Aantal stemmen per gevolmachtigde?

Tags: 

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #10695
    Anoniem
    Deelnemer

      Goedenavond,

      In de statuten / akte van oprichting (daterend van 1996) van de VvE staat:

      ‘Voor elke kavel (noot: dit gaat om een voormalig recreatiepark, geen appartementencomplex o.i.d., we hebben dus kavels met al dan niet een woning daarop) kan één stem worden uitgebracht. Eén stem kan door een schriftelijk gevolmachtigde worden uitgebracht.’

      Wat houdt de tweede zin in? Mag een lid met 1 kavel meerdere volmachten (van verschillende leden) hebben en dus meer dan twee stemmen uitbrengen of maar één volmacht waardoor hij slechts twee stemmen kan uitbrengen (die voor hemzelf en die voor één volmachtgever).

      #10702
      Rob
      Deelnemer

        Zoals ik het lees is de eigenaar van elke kavel bevoegd om zelf één stem uit te brengen op de vergadering, danwel bevoegd een gevolmachtigde zijn stem uit te laten brengen en zie ik daarin persoonlijk geen beperking in het aantal volmachten die de gevolmachtigde zelf mag hebben.
         

        #35062
        dickko
        Deelnemer

          er zijn 3 manieren om een volmacht stem te behandelen : 1 volmacht voor één  agendapunt (b.v bestuurder kiezen)  volmacht voor alle agendapunten . 3.  blanco volmacht voor alle zaken die aan de orde komen (ook als er zaken aan de orde komen waarin de agenda niet voorzag )    met dit laatste wordt zo met een volmacht gehandeld , dus als er bv een verkiezing plaatsvind voor kascontroleurs wordt er pas bekend gemaakt tijdens de vergadering bekend welke kandidaten naar voren geschoven worden . m.a.w.  de volmachten afgegeven aan een lid die  voor de volmachtgevers mag stemmen , stemt dan voor hen op namen die de volmachtgever niet (kon weten)      wordt er in het algemeen bij alle VvE met blanco volmachten gestemd , met ook nog eens geen max. aan het aantal volmachten (per lid)

          #12914
          Rene
          Deelnemer

            Zoals ik ‘t lees wordt de tweede één nergens aan toegewezen en daarom beter gelezen als een (un), maar staat in relatie tot de voorgaande zin op “één stem per woning”. Die “één stem” kàn door een ander worden uitgebracht en dat moet dan d.m.v. een schriftelijke machtiging overgedragen worden.
            De één machtiging zoals Rob ‘m leest, snap ik, die ruimte voor verwarring is er, maar dat staat er niet.
            Er wordt alleen benoemd dat een uitgegeven machtiging schriftelijk moet zijn en niet een half, niet twee, maar één stem is.
            Kortweg het is de wegingsfactor (1) die benoemd wordt voor een machtiging. Maar ik lees hier geen beperkingsfactor in.
            Als er verder geen artikelen zijn over machtigingen, dan mag er per machtiging een (één) stem uitgebracht worden, maar er zit geen beperking op het aantal machtigingen dat iemand met zich mee neemt.
             
             
             
             
             

          4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.