Beheervergoeding VvE-beheerder

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #468
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Het valt mij op dat nagenoeg alle VvE-beheerders hun beheervergoeding per kwartaal vooruit of zelfs per halfjaar vooruit betaald willen zien.

  Ik vraag mij af waarom dit is (buiten het feit dat zij dit in hun beheerovereenkomst opnemen) en of dit nog wel van deze tijd is. Grote investeringen hoeft men immers niet te doen. Ik vind het nogal makkelijk en een groot voordeel voor de VVE beheerder is dat zij dan geen debiteuren-risico hebben. Onze VVE heeft de ervaring dat het vooruit betalen van beheervergoeding voor een langere periode niet goed is voor het presteren van de beheerder en dus niet goed is voor de VvE.

  Achteraf per 3 maanden lijkt mij beter, of vooraf per maand, maar niet vooraf voor 3 of 6 maanden.

  Ik ben benieuwd wat hiervan gevonden wordt.

  #486
  DickH
  Deelnemer

  Ik denk dat het een punt van onderhandeling is bij de onderhandelingen over de uitbesteding.
  Ook bij ons is de betalingstermijn vastgesteld op vooruitbetaling bij facturering per kwartaal.

  #495
  Colin
  Deelnemer

  Eens met de vorige reactie. Je kunt er een punt van onderhandeling van maken, idealiter doe je dat als je op zoek bent naar een (nieuwe) beheerder.
  Ik begrijp dat in jouw geval sprake is van een reeds langer bestaande situatie. Als je hierin veranderingen wilt aanbrengen, zul je in overleg moeten treden met de beheerder. Misschien is hij bereid om zijn factureringsbeleid aan te passen aan jullie wensen. Het “dreigement” dat jullie anders op zoek gaan naar een andere beheerder, kan daarbij een handig drukmiddel zijn.

  #498
  HENK
  Deelnemer

  Ik begrijp dat het een punt van onderhandeling kan worden, maar ik vraag mij echt af waarom een VVE beheerder bijna altijd standaard per 3 maanden vooruit betaald wil zien. Grote investeringen hoeven er immers niet gedaan te worden en de dienst is ook nog niet geleverd.
  Onze nieuwe beheerder levert eerst de dienst en vraagt na 3 maanden om betaling, niet andersom. Het kan dus wel.
  Ik denk dat het erg makkelijk geld verdienen is in VVE-land. De beheerder wil eerst 3 maanden geld en gaat dan eens aan de slag. Voor de prestaties is dit echter niet goed.
  Werken met kortingen kan ook goed zijn voor de VVE. Een VVE die per 3 maanden vooruit wil betalen kan bijvoorbeeld korting op de beheervergoeding krijgen.
  Dat zouden besturen dan voor kunnen stellen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.