Bestuurslid kiezen

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 24, 20237:34 pm door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #40577
  CorinaRM
  Deelnemer

   Onze VvE zit zonder bestuur. Er hebben zich drie mensen aangeboden tot uiterlijk november een interim-bestuur te vormen zodat er verschillende dingen door kunnen gaan. Op een extra ledenvergadering binnenkort zal de vergadering dit interim-bestuur kiezen. Één van de interim-bestuurders is echter in het buitenland, kan deze persoon dan toch gewoon gekozen worden?

   #40579
   RonaldL
   Deelnemer

    Interim bestuur heeft geen mandaat, kan dus de VvE niet in rechte vertegenwoordigen.

    Maar als antwoord: ja, kan.

    Maar als je bedoeld dat de bestuurder “altijd” in buitenland zit, da’s niet handig omdat electronisch vergaderen op de ALV niet mag. Dan moet de bestuurder een volmacht afgeven om toch te stemmen.

    Oppassen met die extra vergadering, dat kan misschien niet helemaal conform de letterlijke tekst van de Akte. Maar je moet ergens beginnen. Misschien in de eerst navolgende “reguliere” ALV herbevestigen?

    #40587
    CorinaRM
    Deelnemer

     Dank voor je antwoord Ronald

     #40662
     Harry Tresoor
     Deelnemer

      @Corina. Wij zaten in dezelfde situatie. Het was nog erger, want de eigeneren en bestuurders waren moeilijk te achterhalen. Als eerste moet je de KvK registratie op orde brengen. Je kunt ze bellen en dan vertellen ze hoe dat werkt.

      Volgens mij is er geen verschil tussen een reguliere en irreguliere ALV. Een meerderheid kan altijd een ALV bij elkaar roepen. Daar moet je het (interim) bestuur goedgekeurd (of veranderd) worden.

      Tijdens de Corona hebben wij virtueel (via e-mail) vergaderd en notulen en besluitenlijsten heen en weer gestuurd. Dat ging prima met een VVE van 3 eigenaars. Die e-mails zitten natuurlijk wel in het dossier van de VVE.

      #40664
      RonaldL
      Deelnemer

       KvK registratie kan formeel pas na een rechtsgeldig ALV besluit. Zonder dat besluit is er formeel geen bestuur dus is er ook niks te registreren.

       Een “reguliere ” ALV is die, waarbij alle vereisten in de Akte is voldaan, bijvoorbeeld:
       – tijdige agendering
       – uitgeroepen door bestuur hetzij op aandringen van deel van de eigenaars
       – quorum
       – meerderheid cq gekwalificeerde meerderheid

       Bij een niet functionerend bestuur of een slapende VvE zal niet altijd aan alle bovenstaande eisen voldaan kunnen worden. Maar dan geldt dat je ergens moet beginnen en dan later, als alles weer normaal is, herbevestigen. Zo zou ik het doen….

       #40666
       Harry Tresoor
       Deelnemer

        Ha, een catch-22 situatie. Als de eigenaars/leden/bestuur van de ALV vaag of onbekend zijn (vastgoed cowboys, huisjesmelkers, beheerders) kunnen dus geen besluiten worden genomen? De wet en de KvK hebben vast wel oplossingen voor dit soort situaties. Ik zou beginen bij de KvK.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.