Bestuursmededeling

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #6021
  Jet
  Deelnemer

   hallo allen,

   de vergadering komt er aan. Vorige x hebben we besloten niet te gaan. Heeft geen enkele zin bestuur doet waar men zin in heeft. Regels zijn alleen voor ons.

   In notulen staat goed maar in praktijk is het drama. Men zegt als bestuur ook gewoon in vergadering we gaan niet handhaven. Nadat er dingen afgesproken zijn. De afgespoken dingen staan in notulen dat ze niet handhaven gaan niet.

   toch moeten we deze vergadering wel naartoe volop stress want er is veel gebeurt en we zijn klaar met getreiter. Het moet een x stoppen.

   we weten dat we aangepakt worden. We betalen nl een ophoging niet. We hebben uitgelegd waarom en dat het gebouw op orde moet zijn. We horen daar niks over. Heel langzaam zien we wel wat dingetjes veranderen zo vlak voor de vergadering maar geen feedback. Nog over de ophoging. Vlak voor de vergadering krijgen we 4 maanden ineens onder getekende brief. We zouden op vergadering besproken worden en verkoop appartement stop riskeerde we. In soortgelijke woorden. Niet eerder hebben ze gereageerd.

   aangezien we door fout bestuur heel veel schade hebben opgelopen en nog steeds dinfen gebeuren. Hebben wij ook verzocht dat ze schade moeten betalen.

   We zullen dus naar de vergadering moeten om ons te verdediging. Echter krijgen we de notulen en Vergaderpunten. 1 punt is huishoudelijke bestuursmededelingen. Niks over wat ze ons mailde of wat wij gevraagd hebben. Dat is Een schrijven van veiliheigheid en goed verzekerd zijn door onze beheerder. Of gewoon alles veilig maken zodat we weer voldoen aan voorwaarde opstalverzekering.

   Mag dit zo. Wij kunnen ons nu niet voorbereiden immers weten we niet wat de mededelingen gaan worden? Ik heb zelf graag alles voorbereid.

   Zelf geen punten in gediend. In verleden werd daar niks mee gedaan.

   2 x gesprek aangevraagd VVE en mediator lieft met ervaring VVE. Om te kijken of we eruit kunnen komen. Geen reactie op gekregen.

   Heel graag beetje hulp.

   groetjes Jet

   • Dit onderwerp is gewijzigd 4 weken geleden door .
   #6023
   Jet
   Deelnemer

    Ps kan niet wijzingen mediator en gesprek bestuur niet VVE

    #6025
    Rob
    Deelnemer

     Hoi Jet,
     Heel eerlijk gezegd denk ik persoonlijk, welke goede tip, advies of raad je ook hier op het forum zou gaan krijgen het je niet verder gaat helpen in jouw VvE.
     Naar mijn mening is daar, gezien je vorige postings, zoveel aan de hand dat ik bang ben dat je daar alleen nog via juridische wegen heel misschien enige verandering in zult krijgen.
     Ikzelf kan je hierin ook geen advies geven behalve je wellicht te laten vertegenwoordigen door iemand met goede kennis van het appartementsrecht.

     #34961
     Jet
     Deelnemer

      Hoi Rob,
      Zolang notulen kloppen is er weinig aan te doen. Is al nagegaan. Dus daarin zullen we gerichte vragen moetens stellen denk ik. Waar men ja of nee op kan antwoorden. Maar dan nog is de vraag is notulen op tijd.  Probleem is dat bestuur de notulen maakt. Als ik er op wijs dat er dingen bv we gaan niet handhaven in notulen moet dan gaan ze dat echt niet doen.  En dan is weer tijdsbestek. Er worden afspraken gemaakt men houd zich er niet aan dan kun je al niks meer doen als langer dan 6 weken is.
      Elke x verzinnen ze weer wat nieuws zoals deze mededelingen als agendapunt en kan weer uit op onderzoek.  We zouden stap terug doen maar weer moeten we de strijd aan.  Zo frustrerend dat je zo moet strijden voor volgen van regels. we hebben gelezen dat we net als bestuur dan ook mededelingen mogen doen en dat gaan we dan ook maar doen. Misschien beter ook. Neem aan dat ze de mededelingen moeten notuleren. Dat zou dan voor ons gunstiger zijn. En daarbij zouden we dan ook mededelingen kunnen doen over vorige vergaderingen op volgende vergaderingen. Want we worden zovaak onterecht afgesnauwd door voorzitster.  Dan kunnen we dat rechtzetten en gelijk in notulen.
      in goede VVE,s kunnen notulist en voorzitter vergadering bestuursleden zijn. Maar bij foute VVE,s werkt dat enorm tegen. Mensen kijken op tegen bestuur vooral oudere mensen. De oudere mensen hebben niet door dat zij als VVE vergadering hoogste orgaan zijn.
      affijn denk dat dit wel voort gaat duren tot we ander huis hebben.
      Bedankt voor reactie!
      fijne zaterdag.
       
       
       

      #6027
      Jet
      Deelnemer

       Goedemorgen mag ik nog 1 vraagje stellen? Ik werd vorige x afgesnauwd omdat we een gelijke splitsingsakte hebben maar dat oneerlijk is. Wij enkellaags woning 62m2 boven dubbellaags ongeveer 90 m2 alles erop en eraan. Maar tis nu eenmaal gelijk gesplitst. Bij ophoging gevraagd of men rekenking kon houden met de onderbewoners. Viel niet in goede aarde bij bestuur. We hadden hiervoor getekend en daar moesten we meedoen anders niet kopen.
       echter nu staat in splitsingsakte cv onderhoud en vernieuwing. Via het huishoudelijk reglement is dat er weer uitgehaald. Dat mag dan toch ook niet?
       het staat er zo. 16 Tot het onderhoud als bedoeld in art.lid1 behoort ook het onderhoud en of vernieuwing van de verwarmings installatie.
       Fijne zondag.

       #6028
       Jet
       Deelnemer

        Al uitgezocht! Weten antwoord 🙂

        #6029
        Rob
        Deelnemer

         Wanneer in de splitsingsakte is bepaald dat onderhoud en vernieuwing van de CV voor rekening en kosten van de VvE is, dan kan dat inderdaad niet door middel van een artikel in het huishoudelijk reglement veranderd worden.
         Artikelen in het huishoudelijk reglement mogen immers niet in strijd zijn met de splitsingsakte.

         #6030
         Jet
         Deelnemer

          In dit geval denk ik wel. Ik las op internet dat de splitsingsakte naast modelreglement gelegd moets worden. Dat beide elkaar aanvullen.
          in artikel 18.1  modelreglement gaat over wat er niet bij hoort. Als je splitsingsakte leest lijkt het of onderhoud en vernieuwing voor VVE is. Maar er is verwijzing naar artikel 18 .1 dat zou betekenen dat juist niet bij hoort.  Had dat niet duidelijk opgeschreven stond alleen artikel .1
          we gaan er vanuit dat men model reglement bedoeld.
          Dank voor reactie 🙂

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.