Betonvloer

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5330
  daaanb
  Deelnemer

  Beste forumleden,

  Na een lange en helaas niet-succesvolle zoektocht op het internet heb ik uiteindelijk besloten een berichtje te op dit forum te plaatsen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, aangezien ik nergens een antwoord heb kunnen vinden.

  Recent hebben wij een appartement gekocht op de middelste etage van een complex. Nu zijn wij druk op zoek naar een nieuw te leggen vloer en komen wij overal de Nen-norm van 10dB tegen.

  Nu heb ik de volgende vraag: is dit een norm die alleen betrekking heeft op de combinatie ondervloer + harde vloer? Oftewel: geldt die norm ook als je besluit geen vloer in het appartement te leggen en de betonvloer te laten egaliseren en te verven. Dit idee kwamen we namelijk tegen, maar nergens is te vinden of dit qua geluidsoverdracht binnen een appartementencomplex ook is toegestaan.

  Ik ben benieuwd of jullie een antwoord voor me hebben zodat we beter weten waar we aan toe zijn.

  Met vriendelijk groet,
  Daan Bakker

  #5464
  William
  Deelnemer

  Hoi Daan,
  Ik weet wel zeker dat je daar geen vrienden mee gaat maken. Je onderburen gaan letterlijk elke beweging op die vloer horen (en voelen).
  In ieder geval kom je de norm van een demping van 10 dBA tegen. Maar, het is belangrijk wat er in je eigen splitsingsakte en/of huishoudelijk reglement staat. Die regels gelden namelijk. Het kan ook best zijn dat ‘harde’ vloerbedekking in het geheel verboden is.
   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.