Bizar gevolg fraude door administrateur

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #4678
    William
    Deelnemer
      #4680
      Rob
      Deelnemer

        Inderdaad best bizar William.
        Citaat “… Ik heb de besturen van de VvE’s uitgelegd dat zij kunnen overstappen naar een aantal beheerders dat goed aangeschreven staat. Doen zij dit, dan krijg ik van de beheerder een vergoeding. Kiezen ze ervoor zelf een beheerder aan te stellen, wat altijd mag, dan betalen ze zelf een bedrag aan mij.
        Ik wordt ook wel een beetje nieuwsgierig waarop die curator zich baseert als het gaat over beheerders die goed aangeschreven staan. Ik zou die lijst wel eens willen zien 😉

        #4681
        Carla
        Deelnemer

          Ben zeer benieuwd naar de uitspraak van de Rechter-commissaris. Mag een curator dergelijke prijsafspraken maken met ( door wie? ) ‘ geselecteerde beheerkantoren?’
          ‘Spulletjes ‘ terug geven……de gehele administratie is toch geen eigendom van het frauderende  Beheerkantoor maar van de VvE?  ( of zie ik dat verkeerd? )

          #4687
          William
          Deelnemer

            Hoi,
            Ik denk dat ik het principe wel begrijp. De curator beschouwt het portfolio aan VvE’s dat de fraudeur beheerde, natuurlijk als een portfolio die een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Als hij dit portfolio aan een andere beheerder weet te slijten, is er een deel van de boedel terug verdiend voor eventuele schuldeisers.
            Alleen is dat in deze situatie natuurlijk te debiel voor woorden. De VvE’s die hun eigen administratie terug moeten kopen…

            #5738
            Rene
            Deelnemer

              Het is een stukje kostenvergoeding voor het werk dat verricht wordt voor het opleveren van de administratie. Over de hoogte van het bedrag heb ik wel mijn vraagtekens. Dat is zeer afhankelijk van de omvang van de VVE’s. Wij met 120 appartementen tikken per jaar een veelvoud af.
              https://www.bierensgroup.com/nl/article/mag-een-curator-kosten-rekening-brengen-voor-het-terughalen-van-uw-eigendommen-een/

              Redelijke kosten?
              Welk bedrag mag een curator als boedelbijdrage bij u in rekening brengen? In het faillissement van Lekker van der Laan Bekker B.V. heeft de kantonrechter te Haarlem op 15 september 2010 bepaald dat de hoogte van de boedelbijdrage gelijk is aan 4% van de factuurwaarde van de goederen. Overigens staat niet vast dat deze 4% altijd een redelijke bijdrage is. Dat is namelijk per zaak afhankelijk. In het bijzonder moet er worden gekeken naar de omvang van de werkzaamheden die een curator moet gaan verrichten in verband met het uitleveren van de goederen. De kosten die een curator daadwerkelijk heeft moeten maken.
              Onze ervaring leert dat curatoren vaak niet om een percentage van de factuurwaarde vragen, maar juist een vast bedrag bij u als crediteur in rekening brengen. Dit bedrag ligt meestal rond de € 300,00.

              Wij ons reservefonds in eigen beheer gehouden (twee handtekeningen principe). op de rekening courant is voldoende aanwezig voor het boekjaar en alleen daarover kan de beheerder beschikken. De reservering reservefonds wordt daar elk jaar vanaf gehaald tenzij het in dat zelfde jaar ook uitgegeven is/wordt.

            5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.