Camera bij voordeur ziet ook gedeelde hal

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #12646
  Anoniem
  Deelnemer

   Ik woon in een appartementencomplex (uit het duurdere segment, 1 miljoen+) met 20 appartementen. Ik deel in dit complex op de eerste verdieping een gezamenlijke hal met mijn buurvrouw (tevens bestuurslid van de VvE).

   Omdat ik vaak van huis huis ben is mijn appartement beveiligd met een alarmsysteem en camera’s. Een van de camera’s is gemonteerd boven de voordeur en heeft zicht op mijn deel van de hal. In een klein stukje van het beeld kan ik mijn buurvrouw zien wanneer zij naar de lift loopt. Deze camera is al meer dan 12 maanden in gebruik zonder klachten en of bezwaren.

   Nu is het zo dat ik mijn buurvrouw onlangs met opnames heb geconfronteerd omdat ik ontdekt had dat zij met grote regelmaat (10 keer in 30 dagen tijd) aan mijn deur staat te luisteren. Gevolg: buurvrouw boos (vindt het haar volste recht om aan de deur te luisteren) en heeft mij gesommeerd de camera per direct te verwijderen. Ik op mijn beurt heb haar doorverwezen naar de VvE, welke zij inmiddels heeft aangeschreven.

   Vraag: ben ik in overtreding en moet de camera verwijderd worden? Overigens hebben meerdere bewoners slimme deurbellen met camera EN heeft de VvE zelf beveiligingscamera’s opgehangen in gemeenschappelijke ruimten (entree) zonder de bewoners te informeren.

   Ik hoor graag van jullie 🙂

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 weken, 4 dagen geleden door .
   #12648
   monaster
   Deelnemer

    1 Er kunnen alleen camera’s in de gemeenschappelijk ruimten worden geïnstalleerd als de ALV daar toestemming voor heeft verleend.
    2 ook uw hal is gemeenschappelijk. Er is geen deel van U. In verband met privacyaspecten mag u alleen uw voordeur bewaken, en als het niet anders kan een iets groter bereik.
    3 Natuurlijk mag uw buurvrouw niet telkens aan uw voordeur luisteren, tenzij onraad vermoed.

    #12649
    monaster
    Deelnemer

     De prijs van een appartement heeft geen enkele invloed op mijn eerder gegeven antwoorden. 😂😂

     #12650
     Bob
     Deelnemer

      De prijs van een appartement heeft geen enkele invloed op mijn eerder gegeven antwoorden. 😂😂

      Touché 😉
      Camerabeveiliging plaatsen in eigen appartement achter de voordeur en met zicht op de te beveiligen voordeur. Geen enkele reden om de algemene ruimte (hoe weinig ook) te bewaken/bekijken, dat is aan de VvE!

      #12651
      Anoniem
      Deelnemer

       de prijs van het appartement is idd niet relevant; behalve voor de kantonrechter waar ik aannemelijk moet maken dat ik ons complex als risicofactor wordt gezien ivm wagenpark, inventaris, etc, Bewijs ligt er: er is een aantal keren (poging tot) ingebroken.
       Maar, dank voor jullie reacties, ik neem ze mee in mijn overwegingen.

       #12652
       Bob
       Deelnemer

        Je kunt je eigen appartement van binnenuit afdoende beveiligen. Het complex (risico-object, algemene ruimtes) beveiligen (en eventueel argumenten aandragen bij de rechter) en bewaken is zaak van de VvE (de vergadering). Dat is niet aan de respectieve individuele eigenaars die ieder voor zich aan de slag gaan, en al helemaal niet zonder expliciete toestemming van diezelfde vergadering.
        Succes gewenst.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.