Conflict met VvE

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #556
  Pastal
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  Onze Vve is ondergebracht bij een onafhankelijk bedrijf, zij onderhouden dus al het reilen en zeilen in ons gebouw. Wij hebben ook een aantal bewoners die ons vertegenwoordigen, maar voor de rest wordt alles door dit bedrijf geregeld.
  Wij hebben al sinds 2011 een conflict met een buurvrouw, en vanaf moment 1 wordt haar kant gekozen door het Vve en niet naar onze kant geluisterd. Degene die ons gebouw vertegenwoordigt is nogal met 2 maten aan het meten ipv naar alle bewoners te luisteren. Als er iets vanuit onze kant moet gebeuren moet het allemaal stel op sprong, laten wij er een paar dagen overheen gaan wordt er meteen met van alles en nog wat gedreigd, hoge boetes e.d. en krijgen we aangetekende brieven. Maar als wij wat van de buren willen (door hun onnodige kosten gemaakt en leek ons wel netjes om een tegemoetkoming te krijgen) wordt er 1 mailtje gestuurd. Reageren ze niet nou ja dan niet. Pech voor ons, om het zo maar te zeggen.
  Als wij de discussie aan willen gaan en het zint hun niet meer wordt er gewoon niet meer gereageerd op onze mailtjes.
  Nu zitten we weer in hetzelfde pakket, weer bezig met dezelfde discussie als in 2011, echter hebben we nu de baas erbij betrokken. We hoopten dat dat wel een verschil zou maken. Alleen heeft die besloten zijn kant te kiezen en ook hij reageert niet meer op onze mail
  Heeft iemand enige idee hoe we hiermee om kunnen/moeten gaan en wat wij eventueel kunnen doen zodat ook wij gehoord worden en als gelijke behandeld worden??

  #560
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Als jullie ontevreden zijn over de beheerder, dan zou ik de overeenkomst gewoon opzeggen en het beheer bij een andere club onderbrengen. Er zijn tegenwoordig genoeg aanbieders. Als het goed is staat 1 van de eigenaren ingeschreven als bestuurder bij de KvK. (Die is ook gemachtigd om het beheer-bedrijf uit te laten schrijven.)
  Maar in principe is de vergadering altijd de baas, nooit het bestuur of een externe beheerder.
  Als er ergens discussie over is, dan kan 10% van de eigenaren een ledenvergadering laten organiseren door het bestuur. Daar zijn ze toe verplicht. Tijdens die ledenvergadering kan er dan gestemd en beslist worden over lopende zaken/conflicten, mits de opkomst voldoende is om te kunnen stemmen. Anders moet er een 2e zitting komen, waar geen quorum-eis meer is.
  Gr.,
  Robert

  #577
  Aisha
  Deelnemer

  Goedemiddag,
  Even een vraag over deze casus. Wanneer dan 10% van de eigenaren een ledenvergadering laat organiseren door het bestuur om dit onderwerp te agenderen, omdat daar discussie over is, kunnen er in die vergadering dan ook andere agendapunten worden behandeld c.q. mogen er dan ook andere agendapunten worden ingediend.

  #597
  Colin
  Deelnemer

  Ja, voor de agenda mogen ook andere vergaderpunten worden ingediend. Niet tijdens de vergadering.

  #10618
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  ik ben waarschijnlijk te lastig en krijg daarom al maanden geen antwoorden meer van administrateur en bestuur VvE. DE anderen eigearen  willen mijn verzoek om een extra vergadering niet  steunen, heeft u een tip ?
  mvg
  B. de Vries
   

  #10627
  Rene
  Deelnemer

  wachten op de officiële/jaarlijkse vergadering en dan tijding uw punten insturen voor de agenda van de vergadering.

  #10630
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo Rene, ook hier bedankt voor je reactie ! Zal niet veel helpen : als andere eigenaren die ervaring niet hebben ( en niet door de nogal aanwezige voorzitter willen worden benaderd)  zullen ze op de VvE vergadering hun schouders ophalen. Dit gebeurde in vorige vergaderingen ook : in de geest van dat is alleen bij jou daar doen we niets aan.
  Mijn vraag is dus wat zijn mijn juridische (if any) mogelijkheden?
  mvg
  Bob de Vries

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.