Conflict met VvE

  • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 9 deelnemers, en is laatst geüpdatet op april 2, 20236:58 pm door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Auteur
    Berichten
  • #556
    Pastal
    Deelnemer

      Hallo allemaal,

      Onze Vve is ondergebracht bij een onafhankelijk bedrijf, zij onderhouden dus al het reilen en zeilen in ons gebouw. Wij hebben ook een aantal bewoners die ons vertegenwoordigen, maar voor de rest wordt alles door dit bedrijf geregeld.
      Wij hebben al sinds 2011 een conflict met een buurvrouw, en vanaf moment 1 wordt haar kant gekozen door het Vve en niet naar onze kant geluisterd. Degene die ons gebouw vertegenwoordigt is nogal met 2 maten aan het meten ipv naar alle bewoners te luisteren. Als er iets vanuit onze kant moet gebeuren moet het allemaal stel op sprong, laten wij er een paar dagen overheen gaan wordt er meteen met van alles en nog wat gedreigd, hoge boetes e.d. en krijgen we aangetekende brieven. Maar als wij wat van de buren willen (door hun onnodige kosten gemaakt en leek ons wel netjes om een tegemoetkoming te krijgen) wordt er 1 mailtje gestuurd. Reageren ze niet nou ja dan niet. Pech voor ons, om het zo maar te zeggen.
      Als wij de discussie aan willen gaan en het zint hun niet meer wordt er gewoon niet meer gereageerd op onze mailtjes.
      Nu zitten we weer in hetzelfde pakket, weer bezig met dezelfde discussie als in 2011, echter hebben we nu de baas erbij betrokken. We hoopten dat dat wel een verschil zou maken. Alleen heeft die besloten zijn kant te kiezen en ook hij reageert niet meer op onze mail
      Heeft iemand enige idee hoe we hiermee om kunnen/moeten gaan en wat wij eventueel kunnen doen zodat ook wij gehoord worden en als gelijke behandeld worden??

      #560
      Roel
      Sleutelbeheerder

        Als jullie ontevreden zijn over de beheerder, dan zou ik de overeenkomst gewoon opzeggen en het beheer bij een andere club onderbrengen. Er zijn tegenwoordig genoeg aanbieders. Als het goed is staat 1 van de eigenaren ingeschreven als bestuurder bij de KvK. (Die is ook gemachtigd om het beheer-bedrijf uit te laten schrijven.)
        Maar in principe is de vergadering altijd de baas, nooit het bestuur of een externe beheerder.
        Als er ergens discussie over is, dan kan 10% van de eigenaren een ledenvergadering laten organiseren door het bestuur. Daar zijn ze toe verplicht. Tijdens die ledenvergadering kan er dan gestemd en beslist worden over lopende zaken/conflicten, mits de opkomst voldoende is om te kunnen stemmen. Anders moet er een 2e zitting komen, waar geen quorum-eis meer is.
        Gr.,
        Robert

        Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

        #577
        Aisha
        Deelnemer

          Goedemiddag,
          Even een vraag over deze casus. Wanneer dan 10% van de eigenaren een ledenvergadering laat organiseren door het bestuur om dit onderwerp te agenderen, omdat daar discussie over is, kunnen er in die vergadering dan ook andere agendapunten worden behandeld c.q. mogen er dan ook andere agendapunten worden ingediend.

          #597
          Colin
          Deelnemer

            Ja, voor de agenda mogen ook andere vergaderpunten worden ingediend. Niet tijdens de vergadering.

            #10618
            B. de Vries
            Deelnemer

              ik ben waarschijnlijk te lastig en krijg daarom al maanden geen antwoorden meer van administrateur en bestuur VvE. DE anderen eigearen  willen mijn verzoek om een extra vergadering niet  steunen, heeft u een tip ?
              mvg
              B. de Vries

              #10627
              Rene
              Deelnemer

                wachten op de officiële/jaarlijkse vergadering en dan tijding uw punten insturen voor de agenda van de vergadering.

                #10630
                B. de Vries
                Deelnemer

                  Hallo Rene, ook hier bedankt voor je reactie ! Zal niet veel helpen : als andere eigenaren die ervaring niet hebben ( en niet door de nogal aanwezige voorzitter willen worden benaderd)  zullen ze op de VvE vergadering hun schouders ophalen. Dit gebeurde in vorige vergaderingen ook : in de geest van dat is alleen bij jou daar doen we niets aan.
                  Mijn vraag is dus wat zijn mijn juridische (if any) mogelijkheden?
                  mvg
                  Bob de Vries

                  #40079
                  B. de Vries
                  Deelnemer

                    LS
                    geeft MR 1992 dan geen feitenlijke basis ?
                    Wel is de uitleg van het begrip ‘dienstbaar’ van belang voor eventuele discussies over artikel 9 lid 2 van modelreglement 1992 (*), waarin staat dat de kosten van technische installaties die uitsluitend ‘ten dienste’ staan aan één privé gedeelte, niet gemeenschappelijk zijn (oa de liften ) ps ik heb een eigen ingang niet direct gelegen aan trappenhuis en lift.
                    Zit me nog steeds dwars,
                    mvg
                    Bob de Vries

                    #40100
                    Rene
                    Deelnemer

                      Ik denk dat als je geen antwoord krijgt van de beheerder en ook de ALV stelt je in het ongelijk, dat de stap naar de rechter de enige optie is.

                      Wat de liften betreft, dat jij die niet gebruikt is niet van belang voor de bepaling waar je wel en niet aan mee betaald. Wat bepalend is, is dat er meer dan één appartement er wèl gebruik van maakt. Dan is het gemeenschappelijk bepaald volgens de AvS. En wat gemeenschappelijk is, is ook van jou en dus betaal je er aan mee.

                      Wij hebben hier twee liften op elke hoek 1. De ene helft pakt de lift links, de andere helft de lift rechts.
                      Maar ongeacht welke lift ze pakken, als de linker lift stuk gaat betaald iedereen mee aan de reparatie van die lift. Want die lift hoewel niet iedereen ‘m gebruikt, is wel gemeenschappelijk bezit.

                      #40156
                      mako724
                      Deelnemer

                        Ik sluit me aan bij de reactie van Rene. Akte van splitsing is leidend, dat dit soms tegen het gevoel van logica van andere eigenaren in gaat doet niet ter zaken. Blijft alleen gang naar de rechter over, ik hoop dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt, deze zullen zeker inzien dat deze zaak kans van slagen heeft.

                      10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
                      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.