CV onderhoud / vervanging in splitsingsakte

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4640
  Leon Katuin
  Deelnemer

   Beste lezers,

   Binnen mijn Vve staat de volgende bepaling in de splitsingsakte:

   “Het onderhoud van de centrale-verwarmingsketels cum ennexis voor zover deze zich in de privé ruimte bevinden, is voor rekening van de eigenaar van het desbetreffende appartementtsrecht. De kosten van vervanging de in de vorige alinea bedoelde zaken behoren tot de gezamenlijke kosten als bedoeld in artikel 3 van het modelregelement.”

   We hebben een beheerder voor het geheel. Nu worden echter de kosten van het CV onderhoud ten laste van de Vve gebracht en voor de vervanging wordt op dit moment niet gereserveerd.

   Vraag 1: Is het besluit van de ALV om het onderhoud door de Vve uit te laten voeren geldig? Zo nee wat zijn de gevolgen? of in andere woorden kan ik wijgeren dat deel van de bijdrage te betalen?

   Vraag 2: het is natuurlijk niet logisch om het onderhoud voor rekening van de bewoners te laten en het vervangen voor rekening van de vve.  Hoe kunnen we de splitsingsakte wijzigen? Modelregelement 1992 is volgens mij van toepassing. In de splitsingsakte staat niks over beperkingen om deze te mogen wijzigen.

   Het betreffen HR ketels, is het logischer alles voor rekening van de vve te laten komen of alles voor rekening van de eigenaren afzonderlijk?

   Alvast bedankt!

    

   Leon

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.