Deelname VvE

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #36344

  Ons appartementengebouw bestaat uit één bouwtechnisch gebouw.
  Volgens de WABO; Een gebouw wordt door de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht omschreven als ‘elk bouwwerk dat een voor mensen toegankelijke overdekte geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten gebouw zijnde.
  Echter, het gebouw kent 8 koopappartementen aan de ene zijnde en 8 koopappartementen aan de andere zijde. In het midden zijn 8 huurappartementen in het gebouw.
  De woningbouwvereniging heeft apart de grond waarop de huurappartementen in het gebouw zijn gebouwd gekocht van de gemeente.

  Vraag is nu of de woningbouwvereniging wettelijk lid van de VvE moet zijn. Dit zijn ze nu niet en wij krijgen ook niet duidelijk waarom niet.

  Weet iemand hier het antwoord op?

  #36355
  DikOz
  Deelnemer

   Biedt de splitsingsakte geen uitsluitsel? Daarin staan de woningen opgesomd. En de kopers van die woningen zij automatisch (verplicht) lid van de VVE die ook in diezelfde splitsingsakte is opgericht. Ik denk niet dat het grondeigendom voor dat verplichte lidmaatschap van invloed is, maar heb geen ervaring daarmee.

   #36363

   Er is inderdaad een splitsingsakte die aangeeft dat er twee delen koopappartementen zijn.
   Maar de koop- en huurappartementen bevinden zich in één gebouw.
   Is de eigenaar van het huur gedeelte dan geen onderdeel van de VvE?

   #36374
   DikOz
   Deelnemer

    Wat bedoel je met 2 delen koopappartementen? Staan er geen eigenaars in de splitsingsakte? Is het misschien opgezet als 2 of 3 aparte gebouwen met ieder een eigen vve voor alleen die gebouwen die gesplitst zijn? Zo niet, dan zou de woningbouwvereniging bij de eigenaars moeten staan van de splitsing van het gebouw.
    Er zouden ook nog 1 hoofd en 2 of 3 sub vve’s kunnen zijn, daar hebben andere meer verstand van.

   4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.