Eigen risico

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6596
  MarjoU
  Deelnemer

   Onze VVE bestaat uit 3 appartementen. Onlangs is door een lekkage in een van de bovenwoningen flinke schade opgetreden  in de benedenwoning, mijn woning. De schade, inclusief een gedeelte van de reparaties in de bovenwoning, is gedekt door de opstalverzekering van de VVE. Maar hier voor geldt een eigen risico van 1000 euro. Naast deze schade, is er ook derving van huurinkomsten. Mijn woning is momenteel namelijk verhuurd. De huurders hebben ter tegemoetkoming voor de overlast een korting op de huur geeist. Deze kosten zijn bij de verzekeraar ingediend, maar deze heeft hier over nog geen uitspraak gegevens.
   Nu vraag ik mij af wie er voor het eigen risico en eventueel ongedekte derving van huurinkomsten opdraaid. Ook state ik open voor tips om dit het beste te regelen.
   Alvast bedankt, Marjo

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #6598
   Rob
   Deelnemer

    Ik denk dat het antwoord op deze vraag erg afhankelijk is van de oorzaak van de lekkage.
    Wanneer de oorzaak aan het complex gerelateerd is zal de VvE aansprakelijk zijn.
    Ligt de oorzaak in de privésfeer dan zal de betreffende eigenaar aansprakelijk zijn.
    Overigens vindt ik persoonlijk een eigen risico van € 1000 best aan de forse kant.

    #6619
    MarjoU
    Deelnemer

     Beste Rob,
     Dank je wel voor je reactie. De oorzaak bleek een lek te zijn in het toilet (de aanvoer) van de bovenwoning. De lekkage is gestopt (na enige tijd) nadat het toilet boven hersteld is. Dat is dus toch duidelijk in het privegedeelte lijkt mij. De eigenaar van de bovenwoning heeft daarop het volgende aangeven :
     “ik heb ook bijna 900 euro kosten gemaakt voor de reparatie van de wc (niet gedekt), los van de tijd die het me heeft gekost. Maar dat is een beetje al in the game. Net zoals ik denk dat makelaars kosten een beetje all in the game zijn van zelf niet aanwezig kunnen zijn om het te managen. Heel vervelend.
     Het traject was natuurlijk ook niet ideaal. Ik ben natuurlijk ook later ingelicht, toen was de lekkage al een poos bezig. Ook duurde het voordat er een slagvaardige besluitvorming was gevormd. Als je zelf aanwezig was geweest was het je bij het eerste vormen van een vochtplek waarschijnlijk meteen opgevallen. En, was er tijdig aan de bel getrokken  en de boel niet dusdanig volgezogen met vocht. Dan was de schade wellicht beperkt gebleven”
     Met andere woorden, de eventueel ongedekte kosten en/ of het eigen risico is jouw probleem. Mochten je tips hebben om de kosten op de eigenaar te verhalen, dan zou ik die heel graag ontvangen.
     Overigens ben ik het helemaal met je eens dat 1000 eigen risico erg hoogte is. Deze is na een algemene aanpassingen van de verzekering door de verzekeraar (Unive) eenzijdig doorgevoerd en doordat ik in het buitenland ben, heb ik dat niet tijdig opgemerkt. Dit is inmiddels verlaagd, maar dat was nadat de lekkage begonnen is.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.