Eigenaar 1 wil zolder eigenaar 2: overige 2 leden werken niet mee

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10235
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste allemaal, ik zoek ondersteuning in de volgende kwestie: Het betreft een pand in Amsterdam, huis en 1 t/m 3 hoog. Ik bezit zelf 2 hoog en heb een grote, leegstaande, berging. De eigenaar van 3 hoog wil deze overnemen en die bij zijn berging voegen. Op termijn wil hij dan de ontstane ruimte middels een trap binnendoor bij zijn verdieping op 3 hoog voegen, uiteraard alles volgens de regels met vergunning en aanpassing splitsingsakte.

   De kwestie is dat de VVE leden toestemming moeten verlenen (hoeveel % ? De splitsingsakte is uit 1980). Met name de mensen in de benedenwoning met een tuin en een eigen ingang liggen dwars en hebben vage redenen om geen toestemming te verlenen. Zij bezitten zelf geen ruimte op de zolder. Eigenaar 1 hoog twijfelt maar voegt zich bij de bewoners benedenwoning. Ik en de potentiele koper van mijn zolder vinden de weigering mee te werken onredelijk, wat kunnen we doen?

    

   Alvast dank voor de reacties!

   #10236
   Rob
   Deelnemer

    wat kunnen we doen?

    In een ledenvergadering een besluit nemen over deze kwestie en daarna zal m.i. één van de partijen naar de rechter moeten, afhankelijk van de uitslag.
     

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.