Energie contract

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4988
  Theo
  Deelnemer

   de energiekosten maken een groot deel uit onze VvE (studentenkamers zonder aparte meters). Ik zie regelmatig initiatieven langskomen voor particulieren mbt “energie collectief”.

   iemand ervaring met onderhandelen met meerdere energieleveranciers (gas, electra)?

   #5016
   Colin
   Deelnemer

    Zulke initiatieven hebben geen zin. Jullie VvE is geen particuliere consument, maar een grootzakelijke klant, waarvoor per definitie al veel scherpere tarieven gelden. Als jullie iets gezamenlijk willen aanbesteden zou dat dus een collectief moeten worden met andere grootzakelijke klanten.

    #5017
    Theo
    Deelnemer

     Colin,
     dank voor je reactie. Ik begrijp dat het geen collectief kan zijn zoals bij particulieren. Bedoelde ik echter ook niet.
     iedee VvE zal zijn eigen grootverbruikers contract. Ik heb echter geen vergelijk of we dit nu “goed” hebben gedaan en was benieuw of er ervaring was met onderhandelen met meerdere energie leveranciers (dus vanuit 1 VvE).

     #5019
     William
     Deelnemer

      Hoi Theo,
      Ik denk niet dat er veel te onderhandelen valt. Eén VvE betekent niet zo veel voor een grote energieleverancier, in die zin, ze gaan hun aanbieding niet verlagen omdat een ander dat goedkoper bij één VvE heeft aangeboden.

      #5020
      Colin
      Deelnemer

       Mijn ervaring gaat niet verder dan het opvragen van offertes bij verschillende leveranciers. De tarieven die aan grootzakelijke klanten worden geboden hebben het karakter van dagkoersen. Ik maak met verschillende leveranciers een afspraak over de dag waarop ik die offertes wil ontvangen. Wat mij bijstaat is dat nog diezelfde dag of binnen 24 uur een offerte bevestigd moet worden, anders verloopt deze.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.