Externe bestuurder weigert een jaarvergadering uit te schrijven

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #13092
  johntjon
  Deelnemer

   Hallo,

   Ik ben lid van de kascommissie van een VvE in Almere. Omdat niemand van ons zitting wil nemen in het bestuur heeft de ALV in oktober 2019 een externe partij ingehuurd om de VvE te besturen en te beheren. Er is een contract getekend waarin o.a. de taken en de vergoeding voor het bedrijf zijn opgenomen. Na 1 ALV gehouden in 2019 is er in 2020 geen enkele vergadering meer gehouden terwijl leden en commissie herhaaldelijk daar schriftelijk om hebben gevraagd. In augustus 2020 deelde het bedrijf per brief aan de leden mee dat het gaat stoppen met de werkzaamheden per 31 december 2020. Uit stukken die online staan kwam ik er achter dat het bedrijf  de volledige vergoeding heeft afgehaald van onze rekening terwijl de taken die waren afgesproken niet zijn uitgevoerd. Het bedrijf weigert een ALV uit te schrijven en te houden, terwijl dat herhaaldelijk was beloofd. Nu stelt het zich op het standpunt dat het pas een ALV zal uitschrijven als er een   voorstel wordt ingediend voor een nieuw bestuur. Hun standpunt is dat de stukken en de bankrekening alleen aan een bestuur kunnen worden overgedragen. Ik stel dat dat los staat van het houden van de jaarvergadering en het verantwoording afleggen van de activiteiten van het afgelopen jaar. Mijn vraag is: is dat juist? Moet het huidige bestuur (dus het bedrijf) niet een jaarvergadering uitschrijven en de jaarstukken presenteren ongeacht of er al dan niet een lijst wordt ingediend voor een nieuw bestuur?

   Welke mogelijkheden hebben wij als ALV nu?

   Vriendelijke groeten,

   K.T.S.S

   #13096
   Gerard
   Deelnemer

    De eerste vraag die hier op komt is welk modelreglement hebben jullie? Een ALV is ook uit te roepen door de leden zelf mits aan een aantal eisen wordt voldaan. Er bestaat een geschillencommissie voor VVE Management, Ga na, of dit VVE Beheerbedrijf daarbij is aangesloten. Onder welke algemene voorwaarden werkt dit bedrijf? Wat voor volmacht is aan deze VVE Beheerder gegeven, indien een volledige volmacht over de bankrekening, pluk daarvan nu de wrange vruchten.

    #13120
    johntjon
    Deelnemer

     Sorry dat ik zo laat reageer. Het bedrijf is wel aangesloten bij VVE Mangement.
     Ze hebben jammer genoeg volmacht voor zowel bestuur als beheer. Gisteren heeft de directeur mij gemaild dat hij de alv wil uitschrijven en het contract wil verlengen. Ik denk echter niet dat het verstandig is het bestuur nogmaals aan hun over te dragen. Wij zullen zien wat uit de ALV komt. In ieder geval bedankt voor het advies.
     Vriendelijke groeten

     #13128
     Gerard
     Deelnemer

      Uit pure nieuwsgierigheid. Is het een VVE Beheerder uit Almere of elders?
      Wij gaan per 1-1-2021 zelfstandig verder met in ieder geval het administratieve beheer. Ook wij zijn een VVE in Almere. Om iets preciezer aan te geven in Almere Haven. Hebben in 2017 het beheer opgezegd bij een grote VVE Beheerder uit de provincie Utrecht en hebben daarna nog een deel van de beheerdersvergoeding teruggehaald met een procedure bij de geschillencommissie.

      #13129
      johntjon
      Deelnemer

       Hoi Gerard,
       Dit is een beheerder uit Apeldoorn. Wij zitten in de Noorderplassen.
       [verwijderd door redactie VVE-forum, reden: in strijd met huisregels]

       Groetjes
       Kenneth

       #13134
       johntjon
       Deelnemer

        Sorry. Thanks.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.