Géén decharge verleend aan het bestuur de afgelopen vier jaar.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6785
  Tinka Chabot
  Deelnemer

   Over de afgelopen 4 jaar hebben wij onze voormalige beheerder géén decharge verleend over het gevoerde financiële beleid. Ik kan nergens terugvinden op internet hoe je de bestuurder eventueel aansprakelijk kan stellen. Hij heeft zelf per 1 januari 2018 de overeenkomst opgezegd, zodat we niets meer met hem te maken kunnen hebben, qua vergadering. Ook heeft hij verzuimd, ondanks herhaald aandringen, om de jaarlijkse vergadering te beleggen. De jaarcijfers van 2017 hebben we ondertussen wel. Daarop is wederom een factuur te zien die betaald is, terwijl er geen werkzaamheden uitgevoerd zijn. Dit ter waarde van 3.600,- euri. De afgelopen jaren was dat steeds het geval. Hoe kunnen we deze bestuurder/beheerder nu nog aanpakken en vooral, wie kan dat doen?

   #6822
   William
   Deelnemer

    Goedemorgen Tinka,
    gezien de ernst van hetgeen je aangeeft, en ook gezien je andere topics, kan ik niets anders adviseren dan contact op te nemen met een jurist, dan wel advocaat, om alles op een rijtje te zetten en dan kijken of het rendabel is juridische stappen te ondernemen.
    Je kunt op dit forum allerlei goedbedoelde huis-tuin-en-keuken adviezen krijgen, maar in jouw geval kom je daar niet echt verder mee lijkt me.

    #6823
    Bob
    Deelnemer

     Hi Tinka,
     Voor de meelezers even een samenvatting. Tinka heeft te maken met een veelzijdig probleem. Er is binnen haar VvE veel aan de hand.
     Zie de door Tinka gestarte threads:
     https://www.vve-forum.nl/onderwerp/beheerder-zegt-eigenmachtig-rechtsbijstandsverzekering-op/
     https://www.vve-forum.nl/onderwerp/juridische-overeenkomst-met-rijssenbeek/
     https://www.vve-forum.nl/onderwerp/gedupeerden-vve-beheerder/
     Gevolgd door deze thread.
     Ik ben het met William eens, en ik herhaal hieronder nog even mijn reactie van anderhalve maand geleden:
     Hi Tinka,
     “Hoe gaan we hier uitkomen?”
     Ik ken het probleem uit de eerder door jou gestarte thread.
     Naar mijn overtuiging is de enige manier om hieruit te komen de volgende.
     Met zoveel mogelijk medestanders/leden, op eigen risico, en op eigen kosten, de zaak bij de rechter voorleggen. Dat gaat een investering worden, maar zonder die investering zie ik er van komen dat jullie je bestolen voelen (en zijn?!) en dat daar geen verandering in gaat komen.
     De leden zal je moeten overtuigen dat zonder investering het verlies een feit is, en dat slechts een investering in een advocaat (let wel zonder garantie op succes) het verlies (deels of zelfs volledig) kan terugdraaien.
     Sterkte, veel succes en vriendelijke groet, Bob.
     P.S. Ben volledig met je eens dat de overeenkomst met Rijssenbeek slechts beperkte waarde heeft. Zie hier het verschil tussen Dienstverlening en Rechtsbijstand.
     Met vriendelijke groet, Bob.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.