Geluidsoverlast door harde vloer

 • Dit onderwerp bevat 22 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 30, 20181:21 pm door .
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #7317
  magdalena1971
  Deelnemer

   Hallo,

   Ik heb net de splitsingsakte opgevraagd bij Kadaster. Hierin wordt verwezen naar het Modelreglement, maar niet naar welke. De akte is van 1985. De VvE is in 2009 bij de KvK geregistreerd.

   Kan ik er van uitgaan dat het om het MR van 1983 gaat of juist de meest recente?

   Edit, laat maar, ik zie dat er gerefereerd wordt naar de MR van 1983. Helaas. Mijn bovenburen hebben harde vloeren die niet adequaat geisoleerd zijn maar zijn niet van plan daar iets aan te doen. In het MR van 1983 staat er niets in over vloeren. Ik begrijp dat ze gewoon hun gang mogen gaan dus.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 2 weken geleden door .
   #7320
   Bob
   Deelnemer

    Hi Magdalena,
    De buren kunnen niet zomaar hun gang gaan.
    Zie MR1983 hoofdstuk G, artikel 16 e.v.
    Zie m.n. artikel 16 lid 1. Voorts geldt ook het reguliere burenrecht (overlast veroorzaken is onrechtmatig).
    Met vriendelijke groet, Bob.

    #7321
    magdalena1971
    Deelnemer

     Dank voor je antwoord, Bob. Maar ‘overlast’ is subjectief. Ik heb veel last van hun krakende vloeren en het geloop op het laminaat. Ik had gehoopt dat er in het MR een clausule was opgenomen over harde vloeren, maar dat is dus niet zo. Iemand anders stoort zich hier misschien niet aan. Ik wel, helaas.

     #7322
     Carla
     Deelnemer

      Beste Magdalena 1971,
      Heb je al gekeken of er een huishoudelijk reglement is waarin mogelijk iets is opgenomen met betrekking tot de voorwaarden m.b.t. harde vloeren?
      Met vriendelijke groet,
      Carla.

      #7323
      magdalena1971
      Deelnemer

       Hallo Carla, er is geen HR. De VvE bestaat ook maar uit 2 appartementen waarbij wij allebei 50% van het stemrecht hebben.

       #7325
       Bob
       Deelnemer

        Hi Magdalena,
        Lees DIT eens.
        Onafhankelijke geluidsmeting kan helpen.
        Vriendelijke groet, Bob

        #7326
        Carla
        Deelnemer

         Jammer. Dan rest je niet veel meer dan accepteren of een gesprekje met de bovenburen aangaan. Misschien zijn zij zich niet eens bewust dat ze geluidsoverlast veroorzaken. Succes en een vriendelijke groet,
         Carla.

         #7327
         Bob
         Deelnemer

          P.S. Niet alleen de VvE kan naar de rechter stappen, je kunt zelf ook een beroep doen in het kader van burenrecht.

          #7328
          Bob
          Deelnemer

           Ik zou me niet zomaar laten kisten.
           Veel succes en vriendelijke groet, Bob.

           #7329
           magdalena1971
           Deelnemer

            Wel mooi om te lezen dat er toch mogelijkheden zijn. Ik wil absoluut voorkomen dat iets voor de rechter komt. Duur grapje ook, maar het lijkt erop dat ik niet hoef te accepteren dat ik dag en nacht oordoppen in huis moet dragen.
            Carla, ik heb met de huidige bewoners gesproken over de gehorigheid. Zij huren en zeggen dat ze niets fout doen. Dat klopt ook. Zij leven gewoon en daar hoort ook lopen bij. Alleen dat lopen veroorzaakt veel overlast bij mij. Ook als ze geen schoenen in huis dragen. Alles dreunt door. Het is een oud huis (begin 20e eeuw) met een houten verdiepingsvloer. Alles kraakt hierboven en dan ook nog die dreunen. Gekmakend!
            Eerst maar weer eens in gesprek met de eigenaar en de VvE wakker maken (is nog steeds inactief).

            #7330
            Bob
            Deelnemer

             Hi Magdalena,
             Minnelijk regelen is altijd te prefereren, de rechter is de laatste optie. Maar gek worden van je buren is géén optie (alles; wat mij betreft). 😉
             Procederen is goedkoop als je zelf een rechtsbijstandverzekering hebt. Procederen geschiedt dan in het gemeen op kosten van de verzekering, als een proces überhaupt onafwendbaar blijkt. In een VvE deelnemen en geen rechtsbijstandverzekering hebben is niet echt slim (in mijn overtuiging, en ik spreek uit ruime ervaring (ik heb er een)).
             Heb je nog vragen dan horen we dat vanzelf.
             Succes met (re)animeren van de VvE!
             Met vriendelijke groet, Bob

             #7331
             magdalena1971
             Deelnemer

              Daar heb je gelijk in, Bob. Ik word gek van mijn buren, maar mijn partner bijvoorbeeld, die stoort zich er totaal niet aan. Ja, hij hoort het wel, maar hij zegt dat de buren niet overdreven veel hinder veroorzaken. Het is het huis wat heel gehorig is. Klopt, maar ik denk dat het samen gaat. Ik wil ze eigenlijk dwingen om de balken goed vast te zetten zodat ze niet meer kraken (ik betaal de helft van de kosten want gezamenlijk) en dan wil ik heel graag dat ze een zachte vloer er op leggen want op dit goedkope laminaat hoor ik alles.
              Ik ga er in ieder geval mee bezig. Bedankt voor je tips. Ik waardeer het zeer!

              #7332
              Bob
              Deelnemer

               Hi Magdalena,
               Graag gedaan.
               Veel succes gewenst!
               Vriendelijke groet, Bob.

               #7334
               Carla
               Deelnemer

                Dag Magdalena,
                Helemaal eens met wat @ Bob schreef. Waarbij ik nog wel op wil merken dat een onafhankelijke geluidsmeting wel handig is om te laten doen. In onze VvE is een dergelijke kwestie ook aan de orde geweest. Geen oud gebouw en wel voorwaarden in het huishoudelijk reglement m.b.t. harde vloeren. Maar precies wat je zelf ook zegt, hinder ervaren is subjectief. In ons geval bleek na de meting dat er geen grond was om verdere maatregelen te treffen.
                Sterkte en succes. Met vriendelijke groet,
                Carla.

                #7335
                magdalena1971
                Deelnemer

                 Hi Carla,
                 Maar ik vind dat wel een goeie hoor. Ik las net ook in het artikel waar Bob mij de link van gaf dat als je een geluidsmeting laat doen, dat dan de standaard van de NSG wordt aangehouden. En al zou het zo zijn dat die vloer wel voldoet, ook dat zou mij gerust stellen. Dan ligt het dus gewoon aan MIJ.
                 Ik vind het zo zonde dat ik me zo zit te ergeren terwijl ik het idee heb dat dat helemaal niet nodig is. Ik vind mijn huis fantastisch en heb hier altijd heel prettig gewoond, totdat de huidige buren hier kwamen. Ze stampen zo. Ik word er gek van. Zeker in combinatie met die krakende balken. Mijn  vorige buren hoorde ik bijna nooit dus eigenlijk vermoed ik dat die vloer wel voldoet aan de normen. Alleen het kraken was nog niet aan de orde. Maar ik zou het zonde vinden dat ik moet verhuizen omdat mijn bovenburen weigeren ietsje rustiger te lopen.
                 Ik heb ook een houten vloer, maar ik houd er rekening mee. Ik heb nooit schoenen aan in huis en ik probeer zo licht mogelijk te lopen. Ik weet hoe gehorig het is!

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.