Incassobesluit

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2404
  dekoning
  Deelnemer

   Ik zit in een VvE van 5 leden waar de betrokkenheid van  de leden nul is waaronder de voormalige bestuurder. Twee leden zijn zéér betrokken en hebben zichzelf benoemd tot voorzitter en penningmeester. Wat is nu na een aantal jaren gebleken: oud-voorzitter heeft flink ‘geleend’ uit de kas en de twee andere leden nemen het niet zo nauw met betalen. Die klont van een oud-bestuurder heeft dit gewoon gedoogd. Nu begrijp ik ook waarom hem het hand boven het hoofd werd gehouden. Ze hadden immers geen ‘last’ van ‘m.

   Ik ben nu bezig om alles duidelijk en strak op de rit te krijgen en wil die achterstallige betalingen alsnog vorderen. Ja, ik ben op de hoogte van de omslag etc.

   Ik heb begrepen dat er een incassobesluit nodig is, genomen door  de vergadering van eigenaren om in de toekomst deze vorderingen uit handen te kunnen geven.  Maar je  raad het al, ik weet nu al dat wij weer de enige twee aanwezigen zullen zijn op die vergadering en dat er dus weer een tweede vergadering belegd moet worden.

   Op dezelfde wijze hebben wij ook met een minderheid de fraudeur ontslagen en onszelf benoemd tot bestuurders (ja, ik weet het geen oneven aantal…)

   Mijn vraag: kan ik op dezelfde manier dit incassobesluit invoeren? Kan ik hier later geen problemen mee krijgen omdat dit besluit dan door de bestuurders is genomen? Uiteraard ga ik precies de vereiste formaliteiten volgen, qua termijn, agendapunt etc.

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #2406
   Bob
   Deelnemer

    Hi dekoning,
    Uit jouw andere topics in dit forum heb ik reeds begrepen dat dit al heel lang (veel te lang) speelt en dat er ook heel erg veel aan de hand is (lijkt/blijkt te zijn). Om te voorkomen dat het hier een zeer brede en enorm uitvoerige bespreking gaat worden beperk ik me tot zuiver jouw vraag.
    Mijn vraag: kan ik op dezelfde manier dit incassobesluit invoeren? Kan ik hier later geen problemen mee krijgen omdat dit besluit dan door de bestuurders is genomen?
    Ja, en daar ga je mijns inziens geen problemen mee krijgen. Het besluit is immers (helemaal) niet door de bestuurders genomen. Het bestuur organiseert de vergadering(en) en doet het werk. In de vergadering(en) zou het bestuur gewoon als lid in de zaal moeten zitten, want de (bij jullie niet benoemde?!) voorzitter van de vergadering zit de vergadering voor. Bij afwezigheid van de (die) voorzitter van de vergadering voorziet de vergadering in haar eigen leiding (voorzitter), en dat kan ieder ander lid zijn. Zo speelt het bestuur feitelijk helemaal geen enkele rol in de vergadering en het zijn het, zoals het hoort, de (aanwezige) leden die de besluiten nemen (en niet het bestuur, noch de voorzitter).
    Jullie hoeven met z’n tweeën als bestuur dus niet te vrezen.
    Vriendelijke groet, Bob.

    #2407
    dekoning
    Deelnemer

     Dat leek mij ook. Hartelijk bedankt!

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.