Interpreteren akte van splitsing

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #12246
  Anoniem
  Deelnemer

   Hoi allen,

   Onze VvE heeft het modelreglement van 1973. Hierin staan de kozijnen benoemd. In onze akte van splitsing is artikel 2 volledig vervangen door een nieuw artikel. Klopt het dan dat de kozijnen niet meer onder de collectieve delen vallen?

   Hiernaast wordt in artikel 37 verwezen naar een pui. Hoe moet ik dat interpreteren? Is de Pui de kozijnen en panelen? Hoe moeten wij dit begrip pui zien?

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 3 weken geleden door .
   #12277
   Rob
   Deelnemer

    Ze hebben het er niet echt duidelijker opgemaakt met deze teksten.
    Ik denk dat ze inderdaad bedoeld hebben dat de kozijnen niet meer tot de gemeenschappelijke zaken behoren maar echt duidelijk vind ik het niet.
     

    #12281
    Bob
    Deelnemer

     Nu artikel 2 geheel is vervangen, en de raamkozijnen en deuren (kennelijk) doelbewust zijn weggelaten, zou mijn antwoord op vraag 1 “ja” zijn.
     Artikel 37 lid 3.a wijzigt de gemeenschappelijke zaken niet, maar geeft slechts aan de de vergadering beslist (wijze en tijdstip) over onderhoud aan niet-gemeenschappelijke zaken (voorzover ……). Kosten blijven echter voor privérekening.
     Bron Wikipedia
     Een pui heeft in de bouwkunde meerdere betekenissen.
     Het onderste gedeelte van een gevel wordt ook wel een pui genoemd. Veelal heeft de pui een afwijkende vormgeving en/of ander materiaalgebruik of bestaat uit een houten raamwerk dat met glas en hout is gevuld. Bij winkels bijvoorbeeld kan de pui voorzien zijn van een etalage.
     Verder is een pui of puikozijn te omschrijven als een kozijn dat een gevel of een gedeelte van een gevel inneemt. Een pui is in dit geval een samenstelling van ramen, glasopeningen, deuren en dichte panelen.
     Een binnenpui bestaat eveneens uit een dergelijke samenstelling en is bijvoorbeeld aangebracht tussen een gang en een ruimte aan die gang of dient als afsluiting van een tochtportaal of trappenhuis.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.