is een CV van een kandidaat bestuurslid toegankelijk voor alle leden?

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #6058
  ambtsman
  Deelnemer

   In onze VvE wil het bestuur zelf beslissen wie zij als nieuw bestuurslid gaat voorstellen aan de ALV. Ik vind dat het bestuur de CV’s van alle kandidaten aan de leden moet geven zodat wij zelf kunnen kiezen. Maar dat wordt gezien als aantasting van hun privacy. Ik ben het daar niet mee eens want de kandidaten solliciteren toch bij de VvE en niet bij het bestuur?

   #6059
   William
   Deelnemer

    Dat heb ik nog nooit meegemaakt, dat men met cv moet ‘solliciteren’ als bestuurslid.
    De kandidaat zal zelf mogen bepalen wie en of hij zijn of haar cv laat zien, dat is absoluut geen verplichting.

    #6060
    Carla
    Deelnemer

     Helemaal met je eens @ Ambatsman. De VvE kiest haar bestuursleden. Er is geen sprake van solliciteren, en al helemaal niet van het inleveren van een CV aan het bestuur, maar van je ter beschikking stellen voor een bestuursfunctie. De vraag naar nieuwe bestuursleden kan gewoon een vraag zijn aan alle leden, in vergadering, bijeen.
     En uit de , eventueel,  beschikbare kandidaten, wordt gekozen, middels stemming door de leden van de VvE.
     Met vriendelijke groet,
     Carla

     #6064
     Rob
     Deelnemer

      Pffff, weer zo’n bestuur  dat het privacy argument misbruikt om iets voor elkaar te krijgen !
      Ik zeg….. wegsturen dat bestuur 😉

      #6066
      William
      Deelnemer

       Goedemorgen allen,
       Ik vind eerlijk gezegd de gang van zaken niet eens zo heel vreemd hoor. Het zittende bestuur benadert kandidaten, die uiteindelijk (zoals het hoort) door de ALV kunnen worden benoemd.
       Het moeten delen van het CV van een kandidaat vind ik een keuze van de kandidaat zelf. Kennelijk heeft het huidige bestuur om een CV gevraagd.

       #6068
       Rob
       Deelnemer

        Hoi William, ik vind de gang van zaken wél heel vreemd 😉
        In de eerste zin geeft Gerard aan dat het bestuur zelf wil beslissen wie zij als bestuurslid gaan voorstellen.
        Ieder lid van de VvE heeft het recht zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie en iedereen mag dus in de vergadering uitleggen waarom hij of zij de juiste persoon is.
        Het is geheel niet aan het bestuur om daar vooraf enige selectie in te maken.
        Ik zie ook niet in waarom hier de privacy van enig kandidaat geschonden zou worden door de CV’s (op zich al onbegrijpelijk 😉 ) van alle beschikbare kandidaten aan de vergadering beschikbaar te stellen.

        #6069
        Rob
        Deelnemer

         “… In de eerste zin geeft Gerard aan dat het bestuur zelf wil beslissen wie zij als bestuurslid gaan voorstellen”
         Weet niet hoe ik bij Gerard gekomen ben  🙂
         Gerard moet natuurlijk Ambtsman zijn !

         #6070
         William
         Deelnemer

          Potverdrie, ik weer helemaal in de war 😉
          Maar ok, daar heb je natuurlijk gelijk in. In de praktijk komt het best vaak voor dat het huidige bestuur leden vooraf benaderd en probeert warm te maken voor een bestuursrol. Dit heeft met vriendjespolitiek niets van doen, maar heeft meer te maken met de zeer beperkte animo die er normaal gesproken is voor een bestuursrol.

          #6071
          Carla
          Deelnemer

           Dat klopt, @ William. Ook binnen onze VvE is het al jaar en dag de gewoonte dat bestuursleden een kandidaat op het oog hebben en die gaan benaderen. Daar kan natuurlijk een nee op volgen en in het gunstigste geval een ja. Deze persoon wordt dan voorgesteld aan de leden als kandidaat en wordt benoemd. ( nog nooit zei de VvE , nee )
           Toch ook de animo voor een bestuursfunctie is laag, uiterst laag. Dat zelf benaderen, daar ben ik mee gestopt. We zijn momenteel met 4 bestuursleden. Dat moet een oneven aantal zijn. Maar het is ook een beetje zot om tegen één van de vier te zeggen dat hij/zij op moet stappen, vanwege het even aantal. Dus vragen wij de leden in te stemmen met het huidige aantal en meteen de oproep om nieuwe bestuursleden. Er komt niemand uit de hoge hoed. Helaas. Ondanks het feit dat er op gewezen wordt dat de huidige bestuursleden ook niet eeuwig blijven zitten en het voor de continuïteit belangrijk is dat er leden bij komen.
           Het huidige bestuur doet er alles om het onder de aandacht te blijven brengen. Maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van allen die lid zijn van de VvE en niet van het bestuur om haar geleding te blijven voorzien van kandidaten.
           Voor als nog is het visioen van een extern bestuur, incl. alle kosten daaraan verbonden nog niet doorgedrongen tot de leden. Wanneer er geen aanmeldingen komen, zal dat toch het voorland worden, vrees ik.

           #6072
           Rob
           Deelnemer

            Ik heb ook geen enkel probleem met het feit dat besturen in de praktijk actief leden benaderen voor een vacante bestuursfunctie.
            In deze kwestie kreeg ik echter de indruk dat het bestuur onderscheid gaat maken in kandidaten die wel- of niet door het bestuur voorgedragen gaan worden, en dat lijkt mij niet de juiste weg.
            Als een bestuur dan ook nog eens gaat schermen met privacy argumenten gaan bij mij toch wel enige belletjes rinkelen 😉

            #7087
            W.H.Bles
            Deelnemer

             Hoi Ben vve bestuurder
             Mijn cv mag iedereen zien geen probleem. Privacy ?!?! Prima maar je mag toch wel weten wat de competentie zijn van een bestuurslid. Kan u als lid VVe veel geld kosten. Als u een niet competentie bestuurder krijgt. Een verkeerde beslissing kan heel veel geld kosten door een verkeerd advies van zo,n bestuurder. En u hebt als ALV wel goed gekeurd. Haha  Privacy of zekerheid.
             Geld ook voor verklaring goed gedrag van bestuurders, Lijkt mij logische stap, er gaat behoorlijk veel geld rond in deze branche.
             Zou u een ex fraudeur in het bestuur willen ik niet Jammer voor de privacy wil wel zekerheid voor de VvE gelden of misbruik van VVE  zaken voor privé gebruik.
             Want mensen die de zaak willen foppen zijn niet te stoppen.
             Beleidsdocumenten voor bestuurders waar taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden in worden beschreven en getekend voor akkoord voor betrokken en de ALV mag deze beoordelen op juistheid voor gebruik.
              
              

             #7088
             Carla
             Deelnemer

              Beste W. H. Bles,
              Een geweldige C.V. en daar aan toegevoegd een verklaring van goed gedrag, geven nog steeds geen enkele garantie dat alles in de VvE naar behoren verloopt.
              Beleidsdocumenten kennen we al binnen het appartementsrecht, n.l. de Modelreglementen en de Splitsingsaktes.
              Zowel een bestuur als de beheerder én alle leden dienen zich te conformeren aan hetgeen gesteld is in genoemde stukken.
              Wanneer een ieder zich dáár aan houdt kan een VvE naar behoren functioneren.

             12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
             • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.