Klacht afvoer hemelwater

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7812
  Anoniem
  Deelnemer

   Van 1 van de bewoners ontvangen wij als bestuur een klacht over het te hard op het terras kletteren van het water uit de afvoerpijpen.

   Het is ook wel een bijzondere constructie, vanaf elk van de balkons (hoogste verdieping is de 3e) loopt er een pijpje horizontaal (met ik neem aan iets van een helling) van de flat af en het valt dus van hoog naar beneden.

   Maar: Het is zo ontworpen dat dit in het gras valt, aangezien de strook tussen de bosjes en de tegels van de terrassen van de benedenverdieping officieel van de gemeente is. Dus het feit dat het op de illegaal aangelegde bestrating valt betekent neem ik aan toch automatisch dat wij daar als VvE niet eens iets mee kunnen (al zouden we willen)?

   #7813
   William
   Deelnemer

    De oorzaak van het probleem lijkt mij eigenlijk ergens anders te liggen. De afvoeren die je beschrijft lijken mij spuwers, die normaal gesproken alleen bij ‘hoge nood’ water zullen ‘spuwen’.
    Dat wil zeggen dat de reguliere HWA of verstopt is, of de capaciteit hiervan is niet toereikend voor de hoeveelheid hemelwater (wat niet zo gek is met de buien van tegenwoordig).
    Maar goed, gras of tegels moet niet uitmaken, de oorzaak ligt mijns inziens bij de VVE en je zult als bestuur (of vergadering) moeten besluiten hier wel of niet iets aan te doen. Persoonlijk vind ik het een ietwat overdreven klacht šŸ™‚ .

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.